La CUP promet “no renunciar” a un referèndum o a “desobeir de nou”

Sabater lamenta que l'independentisme porti "tres anys estancat" i que s'hagi "malbaratat" l'1-O

La CUP s’ha compromès a “no renunciar” ni a un referèndum ni a “desobeir de nou” o a “la mobilització” per arribar a la independència. Ho ha dit l’exdiputada dels anticapitalistes, Anna Gabriel, des de Ginebra en un acte telemàtic en què també han participat el també exdiputat David Fernàndez i la cap de llista pel 14-F, Dolors Sabater. La candidata actual ha lamentat que l’independentisme porti “tres anys estancat”i que s’hagi “malbaratat” el “patrimoni” de l’1-O. A més, també ha refusat tant els qui defensen la “immediatesa” per arribar a la independència, com els qui prioritzen una taula de diàleg “que no ha existit. Creu que no serveix “enganyar” i ha insistit en treballar per fer un plebiscit “de veritat” el 2025 amb “grans acords”.

L’exdiputat de la CUP David Fernàndez ha afirmat que situar Salvador Illa com a candidat del PSC és “el flotador del sistema” per “intentar revertir el qüestionament d’arrel d’una majoria democràtica del règim del 78”. En un acte de campanya telemàtic dels anticapitalistes aquest dissabte, ha titllat el moviment dels socialistes “d’operació Illa”, el qual ha criticat tenint en compte “l’esquerda” que, segons ell, ja s’ha obert en el sistema constitucional establert a la transició. A més, ha destacat la “crisi social” que viu el país, accentuada per la pandèmia, i diu que l’única manera de “salvar-se” de les polítiques neoliberals és fer-ho “tots alhora i a la vegada”. “O això, o Mad Max, la llei de la selva”, ha reblat.

Comentaris

  Clara 31/01/2021 12:17 pm
  Fan servir el vocabulari de la mentida. Traducció: No renunciar vol dir que ells no ho tenen com objectiu..
  Ramon 30/01/2021 6:55 pm
  Hi veig perills (no pas els que diria el sabatot progre estàndard). Però a priori no hi veig possibles conseqüències.
   Logicus 30/01/2021 10:37 pm
   El millor que podria oasar es que la CUP no tingues representacio parlamentaria , pues la sevas intervencions , conscient o no , sempre ha ajudat al espanolisme
  fat boy 30/01/2021 6:15 pm
  Pero renunciaran a les copes vaginals o no?.
  LLARENA dPENA 30/01/2021 5:31 pm
  A desobeir de nou ? Com va fer la Gabriel, marxan inmdiatament a Suissa quan va veure que podia tenir poroblema amb la (in) justicia ?. Desobeir ... quí ha desobeit res ?. En Torrente, per eixemple, l'Aragonés ?. Cap de vosaltres.L'unic que ho ha fet ha estat en Torra, i l'heu tractar d'idiota id' inutil demostrant molta dignitat i inteligència. Qui son els idiotes i inútils?. Els que volen que tot sigui pur, els que han deixat la indepéndencia per una o dues noves generacions com és el cas de la nova EAC (Esquerra Autonomista) perquè aquesta feina, ara, els resulta molt feixuga?.
  LSO 30/01/2021 4:25 pm
  Los del chupete, ahora tienen una mamá, que no nombra la palabra independencia, porque ella compite con sus antiguos compañeros de viaje, pobre los de la CUP, nunca crecerán, siempre tendrán que llevar chupete en la boca.

Nou comentari