La CUP no cridarà a l'abstenció de l'independentisme el 28-A

La formació demana a Front Republicà, on s'han integrat part dels anticapitalistes, que eviti incloure candidats municipals i càrrecs electes a les seves llistes

 

El Consell Polític de la CUP ha decidit aquest dissabte que no s'oposarà a les formacions independentistes i d'esquerres que participin de les eleccions generals i que no cridarà a l'abstenció del seu espai polític. La formació, que ha refermat la seva negativa a concórrer al 28-A, ha demanat a Front Republicà -la coalició abanderada per Poble Lliure, un dels moviments integrants de la CUP- que eviti incorporar "candidats municipals, càrrecs electes i càrrecs orgànics" a les seves llistes per a les eleccions generals. Alhora, els anticapitalistes han ratificat la seva aposta pel municipalisme per obrir "un nou camí cap a l'autodeterminació, la sobirania i la reconstrucció d'un país trencat per la crisi".

 

 

La CUP ha explicat que "el proper gran repte" són les eleccions municipals i que, per tant, "cal desplegar una estratègia des de la base". En aquest sentit, la formació ha descartat "condicionar acords polítics" o tornar "al conegut 'peix al cove'" perquè, ha dit, es tracta d'una via que no està orientada "a l'exercici de l'autodeterminació i la sobirania". A banda d'això, els anticapistalistes han acusat el Govern de Quim Torra de ser "incapaç de traçar un full de ruta real i efectiu" i d'haver deixat Catalunya "en la intempèrie política en plena ofensiva de l'Estat espanyol". Alhora, la CUP ha reiterat que l'executiu català s'ha allunyat "de les promeses fetes durant la investidura de Quim Torra" i l'ha criticat per desaprofitar "el mandat sorgit del referèndum de l'1-O".

 

Comentaris