El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP: “Estem preparats per entrar al Govern”
  • CA

La cap de llista de la candidatura de la CUP i Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, ha afirmat que estan preparades per entrar al pròxim govern després del 14-F si s’arriba a un acord amb el què. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Sabater ha afegit que el seu projecte busca “ser decisius” en la política dels pròxims anys. Tot i posar l’accent en la importància del què i no en el qui, ha descartat un pacte de govern que inclogui el PSC. Pel que fa a la taula de diàleg, l’exalcaldessa de Badalona considera que no existeix i ha afirmat que en el cas que existís, ella s’hi asseuria. Considera que s’ha d’intentar “forçar” l’Estat a un referèndum però alhora treballar per crear estructures d’estat i internacionalitzar el conflicte.

Sabater ha fixat que l’objectiu de la seva candidatura és fer polítiques valentes que millorin la vida de la gent i fer sostenible el resultat d’un referèndum d’autodeterminació, a diferència del que va passar el 2017. Per tal de poder sostenir un resultat favorable a la independència, Sabater ha considerat que cal tenir estructures públiques com una banca pública per no dependre de l’Ibex-35 i treballar en l’àmbit de la internacionalització perquè es reconegui el procés.

Fem una proposta que desencalla el procés actual, el Govern d’ara no ha ofert solucions, està perdent temps amb una picabaralla partidista per veure qui te la culpa. Nosaltres sortim d’aquesta dinàmica. La població mereix representants polítics que no entrin en una dinàmica de picabaralla i desgast”, ha resumit per concloure que la seva candidatura vol “trencar costures dels partits”.

Tot i que no ha volgut entrar a valorar amb qui formaria un govern, sí que ha descartat el PSC. Sabater no veu cap possibilitat de governar amb els socialistes catalans. Ha assenyalat que fa uns anys el PSC estava pels pactes pel dret a decidir i que ara, en canvi, s’ha sumat a “la criminalització del dret a decidir i l’ha perseguit”. “No han fet costat a la majoria sobiranista del poble català i no tenen una política clara de rebuig a la corrupció“, ha conclòs.

La cap de llista de la candidatura de la CUP i Guanyem Catalunya també s’ha mostrat crítica amb ERC. Considera que els suports que estan donant els republicans no estan tenint les contrapartides esperades i ha considerat que el partit d’Oriol Junqueras “hauria de jugar millor les contrapartides i el fet de fer-se valdre“. De fet, ha considerat que ERC, amb les seves actuacions, està avalant que l’Estat està fent una política democràtica i, segons Sabater, no és així perquè no està responent com un estat democràtic.

Sabater ha admès que ERC la va sondejar per sumar-se a les llistes i ha explicat que no ho va acceptar perquè en aquell moment la seva prioritat era la ciutat de Badalona. També ha remarcat que el seu projecte de Guanyem busca transversalitat i una manera nova de fer política que, segons ella, representa la CUP.

L’exalcaldessa de Badalona ha afirmat que no existeix una taula de diàleg perquè no hi ha un reconeixement per part de l’Estat de les aspiracions del poble català i del seu dret a l’autodeterminació. I ha afegit que si la taula existís, ella s’hi asseuria. Però ha posat com a condició que sigui un espai que vulgui afrontar el conflicte polític i que reconegui que s’ha de superar el règim del ’78 i que reivindicar el dret a l’autodeterminació és legítim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa