La CUP envia una carta al nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya per demanar-li “que se’n vagin”

Retorn de la invitació a la presa de possessió del càrrec del general Tovar

“Que se’n vagin”. Així acomiada i torna la invitació el grup parlamentari de la CUP, a l’acte que se celebrarà el proper 11 de juny a la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, per la pressa de possessió del nou cap de l’Institut armat a Barcelona, el coronel Pedro Antonio Pizarro.
La missiva, a la que ha tingut accés El Món, el diputat de la CUP i secretari de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà els informa que “els fem avinent que no vindrem i ho farem perquè tenim memòria”.

“Perquè tenim ben present que aquest cos ha estat, de manera constant i ininterrompuda al llarg de la nostra història, punta de llança de la repressió contra l’independentisme, una baula més de l’exèrcit d’ocupació de l’Estat Espanyol als Països Catalans”, argüeix Juvillà. Així mateix, els cupaires recorden que tenen “ben present l’Operació Garzón de l’any 1992 i el nom de les 45 persones detingudes, i les denuncies de tortura que moltes d’elles van fer després del seu pas per les dependències de la Guardia Civil”. “Un fet que”, recorda,”va suposar, l’any 2004, una condemna del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg (TEDH)”.

En aquest marc, els cupaires també retreuen com a excusa de la inassistència que “encara estan fresques les imatges d’aquest mateix cos policial pegant-nos a nosaltres, als nostres pares, mares, avis i àvies l’octubre de 201 7, quan es dirigien als col·legis electorals amb una arma temible; una butlleta a la mà”. “Els retornem, amablement, la seva invitació acompanyada d’un dels lemes històrics de l’Esquerra Independentista “Que se’n vagin”, s’acomiada Juvillà.

Comentaris

  Ferran 04/06/2021 10:17 am
  Y nos quedaríamos únicamente con los Mossos? El peligro es que se sientan más fuertes y aumente el maltrato a la ciudadanía. A mi me ha ocurrido. Tengo fotos, gravación y testigo. Y es imposible poner denuncia online; perdí dos horas y ya no tengo edad para perder el tiempo. Además pertenecen a una comisaría de la zona alta de Barcelona. Adjunto copia de una opinión de un ciudadano en otro diario, que me ha parecido particularmente interesante porque nunca se habla de ello: "El cos dels Mossos d'Esquadra torna als seus orígens: fundat el 1719 amb el nom de Mozos de las Escuadras Felipistas amb la finalitat de reprimir els dissidents i vetllar per l'aplicació dels decrets de Nova Planta." Roda el mon y torna al Born.
  Luisnomeacuerdo 04/06/2021 12:13 am
  Daría el subsidio de un año por saber que habrá hecho el General jefe de la guardia civil en la comunidad autónoma Cataluña con la carta que le han mandado los guarretes fascistas independentistas, lo mismo que con las que le manda la lazipija tocaculos.
  Doctor Strangelove 03/06/2021 9:32 pm
  En definitiva, bla, bla, bla... Però si s'ha de fer quelcom de veritat tos amagats! Realment la covardia d'aquesta gent ens fa veure el que són, comunistes de butaca! En fi, i així voleu ser independents, sou grotescos! Doc.
  Vendetta 03/06/2021 8:28 pm
  Convokeu concentracións devant comisaries y cuartels dels ocupanrs
  Vendetta 03/06/2021 8:27 pm
  Ke u denunci el parlament ke vol fora les forces invasoras les tropes del enemic fora dels países catalans
  I??? 03/06/2021 7:17 pm
  Si clar igual que han marxat de Euskadi. Amb alguna cosa mes que bales i sempre a Md i rodalies, barri salamanca, escorial, el pardo, llocs ideals per portar a pàsejar els bitxets.
  Juan Ripolles 03/06/2021 6:42 pm
  Països Catalans , una butlleta a la má , peganos a nossaltres , etc etc etc , ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: una carta el mes pur estil amorfa de la CUP, CUP aneu a ocupar pissos, i de pas us dutxeu !! ja que de redactar cartes plenes de falsetats aixo ho feu de maravella.
  Ramon 03/06/2021 6:12 pm
  Molt ben dit. Fora, fora, que se'n vagin, aquests que volen que visquem la castellanització amb alegria i veient-la com una riquesa brutal!
  154
  91
  Respon
  fideli 03/06/2021 5:47 pm
  que el parlament declari españa força estrangera invasora...i que s'ordena la seva expulsió... ja no cal fer cap carta. executar l'ordre.
  Més inteligent seria 03/06/2021 5:08 pm
  enviar-li un llistat significatiu d'actes criminals perpetrats per aquesta organització paramilitar des de la seva existència -també s'hi pot lloar l'actuació democràtica deñ general Escofet- i convidar-lo a demanar perdó. Si s'hi nega ja tens la prova actualitzada per dir-li el nom del porc
   2021 03/06/2021 5:17 pm
   Jo també vull que marxin. Però n'estic fart de només actes simbòlics. Doneu suport al consell de la República! De moment és l'únic que pot escapar al control de l'estat.
  Fora les forces d'ocupació 03/06/2021 4:33 pm
  Mot bé. Molt ben escrit.

Nou comentari