El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP diu que el Govern va “malbaratar la revolució” de l’1-O i crida a centrar la lluita als ajuntaments
  • CA

 

 

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que el Govern, així com JxCat i ERC, va “malbaratar la revolució democràtica” de l’1-O perquè no van trencar amb el règim del 78 després de “l’organització i desobediència dels carrers” i la “resistència a la violència de l’estat”. Així, Riera ha fet una crida perquè a les eleccions del 26 de maig es posi “els ajuntaments al servei del poble, de l’autodeterminació i de la desobediència civil”. “Que els ajuntaments esdevinguin nous murs de dignitat, de resistència i de lluita per la república”, ha reivindicat.

 

Després que Poble Lliure, moviment intern de la CUP, hagi decidit presentar-se a les eleccions espanyoles en coalició amb Som Alternativa i Pirates sota el nom de Front Republicà per fer una política de “bloqueig” al Congrés, Riera ha considerat que aquest tipus de dinàmiques no són possibles ni a Brussel·les ni a Madrid. “I encara menys per l’autodeterminació o la sobirania”, ha afegit Riera, tot apuntant que la majoria de “PP, PSOE, Ciutadans i Vox” és “implacable”. “Això només es pot fer des de baix i per l’esquerra”, ha reivindicat.

 

Directes a la cita amb les urnes per a les eleccions municipals, la CUP ha celebrat aquest dijous al vespre un acte per reivindicar “municipis valents per canviar-ho tot“. Des de les cotxeres de Sants, alcaldes i representants cupaires han llençat el missatge de “tombar el règim del 78” a través del municipalisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa