La CUP denuncia que una televisió pública “doni cobertura als discursos d’odi i racisme”

Sabater aposta per un referèndum vinculant que se celebri “com a tard el 2025”

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha demanat suport per “fer un nou referèndum, aquesta vegada amb garanties”. Aquest referèndum vinculant que demana la CUP se celebraria com a molt tard el 2025, com ha reiterat avui la candidata. En una roda de premsa organitzada per EFE amb motiu de les eleccions del 14-F, Sabater ha assegurat que el 2017 les institucions no estaven preparades per dur a terme la independència: “La DUI ja es va fer, però no es va poder sostenir”. La candidata ha llançat així un dard a JxCat, que ha assegurat recentment que si l’independentisme supera el 50% tornarà a declarar la independència immediatament.

Sabater ha recordat que la campanya ha estat “imposada”, i l’ha definit com una “operació d’Estat”. Tot i això, ha demanat el vot massiu perquè les urnes mostrin “que volem deixar enrere el règim i avançar cap a la independència”. La candidata ha descartat donar suport a qualsevol partit del 155 i ha especificat que no pactaran amb Salvador Illa, que “vol fer creure que farà un govern d’esquerres amb polítiques de dretes”. La cupaire ha condicionat el seu suport a un govern independentista a unes polítiques que “reverteixin la desigualtat” i s’allunyin de “l’autonomisme” i ha demanat la creació d’una banca pública. Sabater ha exigit que la Generalitat deixi de ser acusació particular en la “persecució que pateixen gairebé cent persones al país” per poder parlar d’un pacte. “No apuntalarem un govern per fer el mateix que aquests tres anys”, ha assegurat fent referència al finançament de projectes com BCN World i a la coneguda com “llei Aragonès”. 

Les enquestes mostren que el partit d’ultradreta Vox podria irrompre amb força al Parlament, arribant als 10 diputats. Per això Sabater ha denunciat que es doni cobertura als discursos “d’odi i racisme” a la televisió pública, al·ludint al debat a nou celebrat ahir a TVE. La presidenciable ha defensat la presència de la CUP als debats en què participava Vox argumentant que van “obviar” la presència de la formació d’ultradreta i només van respondre Garriga per “denunciar els discursos d’odi”. Per Sabater, Vox ja té “massa altaveu als mitjans” i atribueix el creixement de l’extrema dreta a la manca de polítiques socials i econòmiques “que rescatin les persones més vulnerables”. La candidata s’ha mostrat partidària de fer un cordó sanitari a Vox en demanar un compromís per fer un “pacte antifeixista”. “Hi ha una connivència des del poder judicial amb els discursos d’odi que són masclistes, racistes i busquen dividir la societat”, ha continuat Sabater. La candidata ha recordat les vegades que la CUP ha denunciat els discursos de VOX i s’ha queixat que la ultradreta s’empari en la “llibertat d’expressió”

Comentaris

  uno que vive en Tabarnia 02/02/2021 12:21 pm
  de fet noi ets tan superficial com els que votes, no veus mes enlla de les teves ceies
  Si fos per discursos d’odi i racisme ..... 02/02/2021 1:21 am
  .... la CUP no sortiria mai en cap mitjà de comunicació.
  Doctor Strangelove 01/02/2021 5:45 pm
  No hi ha res més feixista que un socialista/comunista, o és que no sabeu d'on venia el tal Mussolini aquest! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 02/02/2021 10:42 am
   d,altres no necesiten predicar.ho, oi? ja ho son de neixement, devegades es una tara
  Ricard 01/02/2021 4:43 pm
  El racisme i odi va ser intentar que els candidats catalans no parléssin a Catalunya als catalans en català.
   FRAN BCN 01/02/2021 4:55 pm
   Veig.que no et vas assabentar del tot..el.programa de debat es feia per.tot Espanya no solament per CAT..
    uno que vive en Tabarnia 02/02/2021 10:44 am
    i quin problema hi ha, necesites excuses per garlar en Ñ, tens que damenar permis per parlar el catala a la resta de Ñ, pobre de esperit
    Ricard 02/02/2021 9:57 am
    O sigui els debats presidencials dels EEUU s'han de fer en català perquè també els veiem des d'aquí. Au, ves a fer classes de català a Biden figura.
  Luisnomeacuerdo 01/02/2021 1:58 pm
  Los fascistas independentistas estáis saboreando vuestros últimos días. El lovox acecha al rebaño de borreguetes grocñordos.
   FRAN BCN 01/02/2021 4:57 pm
   Luis llavors.Vox.són les germanes de la caritat?
   Ricard 01/02/2021 4:44 pm
   Pels feixistes poder votar és feixisme. S'us entén tot.
  FRAN BCN 01/02/2021 1:16 pm
  Val d'acord, però aguantar les xorrades de la Cup i Arran com ho veieu?Justificar els okupes com es diu això?
   uno que vive en Tabarnia 02/02/2021 10:40 am
   de fet noi ets tan superficial com els que votes, no veus mes enlla de les teves ceies
  Ramon 01/02/2021 12:13 pm
  Així doncs, ara vosaltres ja no odieu Convergència?

Nou comentari