La CUP demana “realisme” i “concreció” a JxCAT

Els anticapitalistes creuen cal "molta més gent" per reactivar el procés i que és "prematur" parlar del nou Govern

La CUP ha respost al compromís de JxCat “d’activar” la declaració unilateral d’independència del 2017 dient que la plena sobirania no s’assolirà “només aixecant la DUI”. En una roda de premsa a Artesa de Lleida, el cap de llista de la candidatura per Lleida, Pau Juvillà, ha remarcat que cal “molta més força” per donar un nou impuls al procés. També ha demanat un pla “concret, realista” i que es faci “amb molta més gent”. A més, Juvillà creu que és “prematur” parlar de nou Govern ja que cal “asseure’s” per parlar de “què es vol fer”. L’acte també ha inclòs propostes per reforçar la pagesia, amb propostes com ara fixar preus dels productes agroalimentaris per evitar “l’especulació dels intermediaris” i fer un “banc de terres” del Govern.

Juvillà ha assegurat que la CUP “sempre” serà al costat dels avenços nacionals i socials, però ha recordat que s’ha de treballar no només al Parlament, sinó amb “tots els altres agents” perquè hi hagi “una força significativa” per impulsar iniciatives com la DUI. També responent a JxCat, creu que encara és aviat per parlar d’un executiu de coalició independentista i ha afegit que caldrà parlar també de com assolir “objectius a nivell social”.

D’altra banda, el cap de cartell a les comarques de Ponent també ha exigit treballar per revertir la “pressió” que a la qual la pagesia està sotmesa per part de les “grans empreses i fons d’inversió”, que deixa el sector “contra les cordes”. Segons ell, els pagesos estan venent la fruita al mateix preu que fa deu anys i que el Govern ha de fer-se amb el “control de la terra, com es fa a França”, per evitar “l’especulació”.

Juvillà ha demanat polítiques per afavorir que els joves continuïn treballant en la pagesia “amb dignitat”, per tal que Catalunya assoleixi la “sobirania alimentària” . A més, creu que cal visibilitzar les “dones pageses”.

El diputat al Congrés Albert Botran també ha exigit polítiques per una “disminució de costos” en la pagesia i així facilitar que els productes es puguin vendre a un “preu just”. En aquest sentit, ha proposat la creació de “nodes logístics de distribució públics” fent servir infraestructura en desús per retallar costos. A més, ha demanat “aliances estables” entre la pagesia i els ajuntaments per reforçar el sector, a banda d’afavorir “la transició cap a l’agroecologia”. La CUP creu que mantenir feines com la pagesia pot ajudar a l’arrelament de la població i a lluitar contra el despoblament.

Comentaris

  La Cup actual no dona l'alçada. 31/01/2021 6:16 pm
  Molt demar als altres pero vosaltres que proposeu? Esperar a que creixi el "suport" fins a l'infinit? i mentrestant donareu suport a un govern autonomista ERC-Podem-PSC? Es viu molt bé amb la panxa plena eh?
  Anònim 31/01/2021 6:15 pm
  El model sanitari de jxcat és el de Boi Ruiz i l'educatiu, afavorir l'escola concertada?
  Octubrista 31/01/2021 6:05 pm
  Nosaltres demanem a la CUP que digui públicament si participaran en la conxorxa d'ERC amb la Comuna Pudenta o no.
  Cge 31/01/2021 4:46 pm
  I vosaltres què. Demaneu molta més gent per fer l'independència, perquè no feu costat a Junts? Seríeu més gent O no ?. Molt poca solta es el vostre discurs, buit com sempre.
  buitre carroñero 31/01/2021 3:31 pm
  CUP , siglas de Camaradas Unidos Podemos ..... vamos, el Hacendado de Podemos.

Nou comentari