El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana “paralitzar el país des del primer dia de judici”
  • CA

 

La CUP ha demanar aquest dijous que el sobiranisme “paralitzi el país des del primer dia de judici” de l’1-O. El diputat al Parlament Carles Riera ha anunciat que des de l’esquerra independentista tenen previst preparar una sèrie d’accions per tal “d’impugnar un Estat no democràtic“. En aquest sentit, ha explicat que el 19 de desembre -l’endemà que s’iniciïn les qüestions prèvies del judici a l’independentisme- faran un acte al teatre Poliorama per concretar aquestes accions.

 

Riera ha insistit en què aquesta mobilització no ha de ser només independentista, sinó a favor dels drets democràtics, com el de “manifestació i expressió”. “El camí passa per aturar-ho tot”, ha afirmat. No obstant, l’esquerra independentista no vol emmarcar les mobilitzacions previstes pel 21 de desembre -quan el govern espanyol ve a Barcelona a celebrar un Consell de Ministres- dins d’aquesta campanya. Sí que animen, però, a fer una aturada aquell dia, però desvinculen el 21-D d’aquestes accions.

 

La CUP insisteix, doncs, que “no cal esperar a les sentències” del judici. Afirma, però, que aquestes mobilitzacions han d’iniciar-se quan comenci el judici oral i no, per tant, el proper 18 de desembre, ja que només tindran lloc qüestions prèvies en les què els presos polítics no hi seran presents.

 

Preguntat per la ‘via eslovena‘ que va proposar el president de la Generalitat, Quim Torra, per tal d’assolir la independència, Riera ha manifestat que “allò fonamental no és el model, sinó la lluita que ens durà a fer-ho possible”. És per això que ha reiterat que “l’unic camí és la desobediència i la unilateralitat“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa