La CUP demana “mà dura” a Sànchez amb la llei de l’audiovisual

La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, ha demanat aquest dimarts “mà dura” al govern espanyol per fer complir les quotes de català a les plataformes internacionals d’streaming (Netflix, HBO, Amazon Prime…) amb la nova llei de l’audiovisual. “Com pot ser que un Estat no serveixi perquè les grans corporacions compleixin les lleis o paguin els impostos?“, s’ha preguntat la diputada anticapitalista en una roda de premsa a la cambra baixa. Abans, però, també ha comparegut el portaveu d’Esquerra Republicana a Madrid, Gabriel Rufián; i ha assenyalat que el nou text que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres pot deixar la porta oberta a què les plataformes audiovisuals que no tenen seu a l’Estat s’escudin en la normativa europea per esquivar l’obligació de complir les quotes.

Vehí ha assegurat que aquest aspecte és una “vergonya“, i ha considerat que les grans plataformes audiovisuals “no són ningú per decidir quina política es fa en un territori concret“. La portaveu de la CUP ha afirmat que els sembla “el mateix” que el que passa amb els impostos. “Les grans corporacions haurien de pagar molt més del que paguen en territori espanyol”, ha dit Vehí, que ha reclamat també “mà dura” amb aquesta qüestió.

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts la nova Llei Audiovisual. El govern espanyol i Esquerra Republicana de Catalunya van acordar incloure una quota del 6% de català a les produccions i doblatges que ofereixin aquestes plataformes. Fonts de la Moncloa asseguren a l’Agència Catalana de Notícies que l’encarregada de presentar la Llei a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres serà la ministra d’Economia, Nadia Calviño, que és qui té les competències en la matèria. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha apuntat en roda de premsa que la seva formació ja coneix els detalls del text: “És un acord de mínims, amb coses que evidentment cal millorar”.

Comentaris

  Ja ho veus Novembre 30, 2021 | 12:04
  Comença a buscar treball, perquè no et tornaré a votar.
  Marc Jimenez Novembre 30, 2021 | 12:28
  Ma dura : ma tova com vussaltres am els Okupes.
  Porcis traïdoris Novembre 30, 2021 | 13:34
  Ma dura? Però si sou un parlament de covards. La vostra política és insultant per l'independentisme. Per tant, vos insultarem cada dia: covards menjallenties.
  Ricard Novembre 30, 2021 | 13:57
  Segons sembla la CUP està encantada amb el 6%. Pobrets, com ERC.

Nou comentari