El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP defensa el seu paper a Madrid davant la “màxima excepcionalitat democràtica”
  • CA

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha afirmat aquest diumenge en declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio que “és una contradicció” que els cupaires es presentin a unes eleccions generals espanyoles però que estan “disposades a assumir en un context de màxima excepcionalitat democràtica”.

Sánchez ha assenyalat que Pedro Sánchez i el PSOE avalen la repressió i ha afegit que “tota la maquinària de l’Estat” avala aquesta “política repressiva” amb la “unitat d’Espanya” com a “únic objectiu”.

La diputada ha lamentat que “se’ns vol situar en un marc polític en el qual parlem de violència de l’independentisme” i, en aquest sentit, ha recordat que “l’única violència que hi ha hagut és la de l’Estat espanyol”. Sánchez ha subratllat que “encara no han demanat perdó”.

Els anticapitalistes aniran a Madrid amb la missió de bloquejar i fer Espanya ingovernable: “Si no es garanteix el dret a l’autodeterminació, una amnistia total i drets fonamentals, la CUP no farà governable cap candidat de l’Estat espanyol”.

D’altra banda, sobre la integració de Som Alternativa d’Albano-Dante Fachin a la llista, Sánchez ha admès que “no ens hem plantejat si Fachin era incòmode dins de la nostra candidatura”. Fachin va anunciar dissabte que no s’integraria en cap llista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa