El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP creu que “la unitat popular no té res a veure amb la Crida Nacional”
  • CA

 

Després que ERC hagi anunciat que es desmarca totalment de la Crida Nacional, el moviment transversal que ha presentat Carles Puigdemont amb el suport del president Torra i Jordi Sànchez, i amb el dubte de la posició del PDeCAT, la CUP també ha dit la seva. El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha argumentat que, en primer lloc, cal determinar si és un moviment nou o només un canvi de fesomia: “Qualsevol pot consultar quan dóna les dades per sumar-se a la nova organització que qui fa la gestió és Junts per Catalunya, però no discutim tant qui hi ha al darrere sinó què faran, si continuaran sense posar els drets democràtics per davant de la repressió i si també limitaran a la mínima expressió la sobirania ja mínima del Parlament”, s’ha preguntat el diputat de la CUP Vidal Aragonès.

 

També ha preguntat si “és una organització que se situa a la dreta, o si per contra vol ocupar un altre espai polític”. En aquest sentit, ha adreçat als impulsors algunes preguntes: “Quin model tenen sobre la sanitat i l’ensenyament? Si és per trobar-nos en la construcció de la república i a favor de les classes populars, endavant, però si és per fer polítiques contra les classes populars i per fer autonomisme, no ens hi trobaran”.

En aquest sentit, Aragonès remarca que “la unitat passa per si tenim uns mínims de construcció de la república, i això passa per la unitat popular, que no té res a veure amb aquest nou projecte polític. La unitat passa per construir amb els moviments socials al carrer, amb un programa transformador i donar alternatives a les classes populars per tenir una majoria social en disposició de donar resposta a la repressió de l’estat”, ha sentenciat.

 

Sobre la mesura aplicada pel Suprem contra els diputats processats, la CUP té clar que no s’ha de donar cap marge a la suspensió dels presos polítics i exiliats: “Cal garantir tots els drets polítics als nostres representats, que són 135 persones que va triar el poble de Catalunya, i no hi ha dreceres en aquest sentit. Per dir-ho clarament, no calen substitucions sinó que cal reconèixer els seus drets i no acceptar allò que ha fet el jutge Llarena, que és una autèntica aberració jurídica”, ha avisat Aragonès, que ha deixat clar que la CUP no participarà de cap mesura alternativa que suposi manllevar drets als diputats. 

 

Finalment, pel que fa l’agressió patida pel fotoperiodista Jordi Borràs, el diputat cupaire ha remarcat la contribució de Borràs a descobrir “qui és l’extrema dreta en aquest país”, i ha posat en relleu “el doble compromís professional i nacional de Borràs, perquè posa la seva feina a disposició del conjunt del país per denunciar l’extrema dreta i el feixisme“. I en aquest sentit, ha demanat als partits unionistes si seguiran “emparant la impunitat” i seguiran “anant junts a les manifestacions”. La CUP considera que la millor resposta és “la política real i les mobilitzacions”, tot remarcant que “no ens quedarem en respostes institucionals sinó que continuarem al carrer”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa