La CUP creu que Endesa hauria d’assumir el 100% de deute acumulat per pobresa energètica

Els anticapitalistes demanen impulsar una energètica pública tal com s'ha acordat amb ERC

La CUP creu que Endesa hauria d’assumir el 100% del deute acumulat per pobresa energètica de més de 35.000 famílies. Després que s’hagi fet públic que la Generalitat, administracions locals i l’empresa subministradora assumiran el deute acumulat dels últims sis any, els anticapitalistes han constatat que la subministradora hauria de fer-se càrrec íntegrament de la despesa en tenir un benefici net anual de “prop de 1.000 MEUR”. En un comunicat, la formació ha lamentat que s’hagi “trigat tant” en fer ús de la regulació i que s’hagi deixat “milers de famílies a la intempèrie “durant tot aquest temps”. També han destacat que queda evidenciada la necessitat d’impulsar una empresa energètica pública catalana tal com han acordat amb ERC.

En el mateix comunicat, la CUP ha celebrat que es condoni el deute a les famílies afectades i evidencien que aquesta “victòria parcial és mèrit de les entitats en contra de la pobresa energètica i el moviment veïnal”, que han estat els últims anys lluitant perquè el deute no l’hagin d’assumir les persones en situació de vulnerabilitat.

A més a més, la diputada de la CUP Laia Estrada ha celebrat que la iniciativa catalana contrasti amb la gestió del govern espanyol amb els oligopolis espanyols.

Els cupaires han insistit que cal complir l’acord per la investidura d’ERC i la CUP i impulsar una empresa energètica publica. Han demanat que un bé essencial com la llum “sigui de titularitat i gestió pública i se’n garanteixi l’accés universal a totes les llars de Catalunya i es faci front a la pobresa energètica”.

Comentaris

  jordi 30/03/2021 10:25 am
  Claro....y okupar, y acabar como venezuela.......pero a éstos, que el sueldazo que se llevan de funcionarios....por hacer el m ono, que no se lo quite nadie...... LA DECADENCIA DE CAT.....ES INEXORABLE
  Colla de inútils aprofitats 30/03/2021 9:17 am
  La CUP sempre té la solució. Bonisme a costa de la resta de contribuents, o és que no saben que el que deixin de pagar els "vulnerables", tant els que no arriben com els que no fan res per arribar-hi, ho passaran a la factura dels que paguem? Però com que per la CUP tot el que estalvia o pot arribar a fi de mes és un malvat capitalista a desplomar... Cretins.
  Català 30/03/2021 7:35 am
  Ja ha aparegut la CUP. S'ha aconseguigt un acord, si no perfecte almenys satisfactori per ambdues parts. I ja hi son els cupaires per engegar-lo a rodar.
  Manel 30/03/2021 12:02 am
  El problema de no poder pagar la factura,no es problema de las compañías suministradoras,es problema de los gobernantes,me da igual el color político o nacionalidad,ese dinero lo pagaremos entre todos y si la compañía fuera pública, también lo pagaríamos entre todos,o sea que siempre pagaremos los mismos,los que trabajamos.
  David. 29/03/2021 8:06 pm
  Per això no vaig votar a la cup , estant més pendents de les copes menstruals , i d'ajudar a okupes, i immigrants i als barris d'ètnia gitana que no pas de mirar pel nostre petit país.
  L'Estrada no hi toca 29/03/2021 8:05 pm
  Les companyies elèctriques no fan presoners. Tot el que perdonin als pringats ens ho cobraran als pagans habituals. Els seus beneficis seran els mateixos o més.

Nou comentari