El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP considera bons els seus resultats “excepte a la corona metropolitana”

La CUP ha considerat aquest dijous bons els seus resultats en les municipals a Catalunya, “excepte a la corona metropolitana” de Barcelona, on ha admès una caiguda de vots que analitzarà per reflexionar dels encerts i errors. En roda de premsa, la integrant del Secretariat Nacional Eulàlia Reguant ha assenyalat que han obtingut més de 176.000 vots a Catalunya en els 208 ajuntaments als quals es van presentar, representació a 166 consistoris catalans i un de valencià, i ha obtingut la victòria a 21 municipis –14 d’ells per majoria absoluta–.

 

Malgrat considerar a nivell català bons els seus resultats, Reguant ha admès que la CUP no s’ha sabut articular en un context que ha definit de “ressaca postreferèndum” amb més propostes per a les classes populars que fossin capaces de superar el bloqueig polític, però ha subratllat que la formació sempre ha defensat la necessitat de garantir drets socials, civils i polítics. Ha afirmat que la CUP ha experimentat una etapa de creixement constant des del 2003 al 2015, però que en les municipals del 2019 ha consolidat el seu municipalisme de ruptura i ha patit una “certa reculada en alguns llocs”.

 

Ha subratllat les victòries a municipis en els quals ja governaven, així com que han estat determinants amb les seves polítiques durant l’anterior mandat perquè es puguin produir canvis a Girona, Tarragona i Lleida. Reguant ha sostingut que hi ha hagut factors que han determinat els resultats electorals com una tendència positiva que arrossega el PSC de les generals i “la desescalada de l’independentisme governamental” que situa el PSOE d’interlocutor, i que, segons ella, ha provocat que es voti el no canvi i dibuixa una nova sociovergència, en la qual ERC s’erigeix com la nova Convergència.

 

La dirigent de la CUP ha assegurat que el PP i Cs han quedat relegats a forces testimonials, ha lamentat que Vox hagi obtingut tres regidors a Salt, i ha remarcat que la “vella Convergència” ha perdut la sobirania municipal en favor d’ERC. Preguntada per si s’han de convocar eleccions al Parlament, ha dit que ens trobem davant d’un Govern que “no fa res per a les classes populars i ha renunciat a l’embat democràtic”, i ha reiterat que seria bo per aclarir el panorama polític.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa