El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP compara “l’abús policial” actual amb el del franquisme
  • CA

La candidata del CUP Dolors Sabater ha comparat el que s’està vivint aquests dies als carrers amb “els anys foscos del franquisme i el final de la dictadura“. “Som molts els hem viscut la lluita de la dictadura i estem vivint coses semblants, que són les mateixes”, ha afegit des de davant l’Audiència de Barcelona, on ha participat en l’acte de suport a Marcel Vivet pels aldarulls que hi va haver en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol. A Vivet se l’acusa de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus a un agent. Sabater ha denunciat que al carrer hi ha “mala praxis i ulls buidats” per part dels Mossos.

Sabater ha defensat que la connivència amb l’abús policial i l’abús judicial només té com a objectiu anar en contra la protesta dissident que, segons ha dit, “fa nosa al poder”. “Aniran contra aquesta organització popular per tots els mitjans. Hi hagi un dictador, hi hagi un règim del ’78, monarquia parlamentària o hi hagi pseudodemocràcia”, ha conclòs.

La candidata de la CUP també ha carregat contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i ha defensat que no es pot deixar que la mala praxis quedi com si no hagués passat res. En aquest sentit, ha afirmat que no es poden permetre més manifestacions en què la violència policial passi sense una investigació clara i que no hi hagi ningú que pagui per les negligències. Així mateix també s’ha dirigit al Govern per demanar que es retiri de la causa contra Vivet. La Fiscalia demana una pena de 6 anys i mig de presó; mentre que la Generalitat en demana 4 anys, 9 mesos i un dia de presó.

Sabater ha fet referència a la fórmula per la qual el major Josep Lluís Trapero va ser absolt per l’1-O. Una fórmula basada en la proporcionalitat, l’oportunitat i la congruència. I tot seguit ha preguntat què ha passat amb aquesta fórmula perquè, segons Sabater, no es veu al carrer. “Veiem ulls buidats i mala praxis per molt que diguin el contrari i no pararem de denunciar-ho”, ha afegit.

Per la seva banda el diputat de la CUP al Congrés Albert Botran ha assegurat que una policia que actua com a “braç armat” dels interessos dels jutges no és una policia democràtica. I també ha criticat que els Mossos actuïn pels seus interessos propis, el que ha anomenat “corporativisme policial”. “És d’urgència democràtica que parem els peus al corporativisme policials, els cossos que es creuen que estan per damunt la ciutadania. No us equivoqueu, esteu al servei de la ciutadania i heu de ser una policia democràtica”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El cit campejador a febrer 22, 2021 | 14:06
    El cit campejador febrer 22, 2021 | 14:06
    Espero que no em censurin aquest comentari per que és llibertat d'expressió (qui ho llegeixi, que pensi que ho escric cantant amb música):Mi fa re Sabater, espero que el proper ull buidat sigui el teu, ea do si la sol fa
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 22, 2021 | 14:16
    Gonzalo febrer 22, 2021 | 14:16
    Nada... Una alfombra roja para que estos delincuentes destrocen cataluña entera. Que no actuen los mossos. Que miren y aplaudan. Al final serán los vecinos los que tendrán que bajar a repartir ostias como panes????
    11
    Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a febrer 22, 2021 | 14:16 17
    Respon
  3. Icona del comentari de: Cup facista a febrer 22, 2021 | 14:52
    Cup facista febrer 22, 2021 | 14:52
    Els terroristes de la cup donant lliçons de democracia, el mon al reves
    54
    Icona de dislike al comentari de: Cup facista a febrer 22, 2021 | 14:52 34
    Respon
  4. Icona del comentari de: Que Dolors Sabater .... a febrer 22, 2021 | 16:06
    Que Dolors Sabater .... febrer 22, 2021 | 16:06
    .... sigui la nova consellera d'Interior. S'ho mereix per bocamoll.
  5. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a febrer 22, 2021 | 16:32
    Veterà antifranquista. febrer 22, 2021 | 16:32
    La policia està SEMPRE al costat del poder, sigui aquest quin sigui.
    • Icona del comentari de: Això no és del tot cert a febrer 22, 2021 | 17:47
      Això no és del tot cert febrer 22, 2021 | 17:47
      El 1936 una part de la Guàrdia Civil es va mantenir fidel a la República, és a dir, a el poder establert; això va succeir, per exemple, a Barcelona i Madrid, i van ajudar a sufocar la rebel·lió en aquestes ciutats. En altres zones aquesta mateixa Guàrdia Civil es va passar als colpistes, és a dir, als rebels al poder establert i també els va ajudar an els seus objectius. Qui és poder establert moltes vegades resulta difícil de definir.
  6. Icona del comentari de: El fervor con el que los de la CUP se esfurzan en hacer la campaña gratis a los de Vox es verdaderamente asombroso a febrer 22, 2021 | 17:39
    El fervor con el que los de la CUP se esfurzan en hacer la campaña gratis a los de Vox es verdaderamente asombroso febrer 22, 2021 | 17:39
    Supongo que Abascal le mandará unos bombones y un ramo de rosas. La ocasión lo merece.
  7. Icona del comentari de: Cupaires estudieu història abans de parlar a febrer 22, 2021 | 17:59
    Cupaires estudieu història abans de parlar febrer 22, 2021 | 17:59
    Poca història de la repressió franquista coneixeu, gent de la CUP. Amb pocs represalitat heu parlat. No sabeu res de les activitats que duien a terme els represaliats. Us penseu que feien manifestacions al carrer tirant porqueria als grisos, robant botigues, trencant vidres , cremant contenidors... Llegiu La Repressió franquista a Barcelona: 1939-1945 Quaderns de Barcelona - Memòria Històrica. Núm. 3 i sabreu com les gastaven els grisos de Via Laietana. Burros, en sou, cupaires. Sols us agrada ensorrar tot el que és diferent a vosaltres. En temps de Franco vosaltres no exixtiríeu, us hauria afusellat o com que sols teniu paraules ja ni les hauríeu pronunciat per por.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa