La CUP avisa ERC que hi ha perfils de Junts que “no responen al viratge cap a l’esquerra”

Reguant diu que podrien entrar al Govern abans del 2023 si l'acord pactat funciona

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha alertat a ERC que certs perfils de Junts “no responen al viratge cap a l’esquerra” que tant republicans com ‘cupaires’ defensen per al nou Govern, i ha advertit que la composició del pròxim Executiu ha de complir aquesta voluntat, especialment per a complir l’acord segellat entre republicans i ‘cupaires’. “ERC aposta per un Govern amb polítiques d’esquerres. És evident que la conformació del Govern ha de respondre també a aquesta lògica”, ha defensat, tot i que ha afegit que no volen entrar en un repartiment de càrrecs.

La diputada ‘cupaire’ ha posat com a exemple que els preocupa que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en funcions, Damià Calvet, repeteixi en el càrrec perquè “s’ha manifestat en contra d’un dels punts de l’acord, la moratòria de els grans macroprojectes vinculats a el decret llei d’energies renovables “. “Hi ha alguns perfils que per les seves polítiques anteriors, per les seves declaracions, no responen aparentment a aquest viratge”, en ser preguntada per diputats de Junts com Elsa Artadi, Ramon Tremosa o Joan Canadell, i ha sostingut que la confiança que tenen en aquestes persones és poca.

No obstant això, creu que “no hauria d’haver-hi cap problema” en el repartiment de conselleries perquè es compleixi l’acord d’ERC i la CUP, i ha afegit que s’ha de treballar en una lògica de polítiques i de pla de Govern i no de noms concrets. Així mateix, ha avisat ERC i Junts que, si hi ha algun punt de l’acord entre republicans i ‘cupaires’ que desapareix, hauran de fer un nou “debat intern” per decidir el seu posicionament davant la investidura de Pere Aragonès perquè el pla de govern al qual les bases de la CUP van decidir donar suport haurà canviat.

Ha recordat que la militància va aprovar l’acord tot i considerar-lo insuficient, i ha puntualitzat que, si es retira algun punt, no serà responsabilitat de la CUP que la investidura no prosperi: “Que quedi clar. No serà responsabilitat de la CUP, serà responsabilitat d’aquells que davant 42 diputats han decidit fer valer els seus 32”. “Hi ha un acord amb punts de mínims en què 42 diputats estan d’acord, a partir d’aquí si volen millorar-lo o ampliar-lo, parlem-ne”, ha sostingut Reguant, que veu indispensable generar indicadors i mecanismes de seguiment de el futur Govern, i ha recordat que Junts i ERC no sumen majoria absoluta i necessiten a la CUP.

Sobre si confia més a ERC o en Junts per fer complir l’acordat, en el cas que sumin per formar govern, ha dit que confia menys en el partit de Carles Puigdemont, “tenint en compte que en campanya ha anat dient que pràcticament eren d’esquerres, o que no eren d’esquerres ni de dretes “, però també ha advertit que tampoc poden confiar molt en ERC per les polítiques que s’han aplicat quan han governat. També ha lamentat que ERC hagi “tancat la porta a parlar” de projectes com el BCN World, el circuit de Montmeló i l’ampliació de la C-32, i ha dit que no saben si és perquè pensen que acabaran governant amb Junts o perquè estan a favor d’aquests projectes.

Preguntada per si els ‘cupaires’ es plantegen entrar en el futur Executiu català, la diputada ha respost que l’acord amb ERC no tancava la porta, però que se’ls fa “una mica estrany” entrar en un Govern que aposta per la taula de l’ diàleg, en què la CUP no creu. “Nosaltres no hem tancat mai la porta a res, seguim sense tancar-la”, després del que ha apuntat que ara mateix no està en debat entrar però podria estar-ho en uns dies, i ha apostat per consolidar les confiances entre els partits independentistes, que considera que estan trencades entre les tres forces polítiques.

La diputada anticapitalista ha avançat que pot ser que “d’aquí a un temps” puguin plantejar-se entrar a la Generalitat en funció de com evolucioni l’acordat amb ERC, i ha situat 2023 –quan han pactat que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança– com la data més llunyana, però ha dit que podria passar abans.

“Dependrà de quan s’adoni ERC que el diàleg amb l’Estat és impossible, no perquè nosaltres no vulguem dialogar, sinó perquè ells no estan disposats a parlar d’autodeterminació i amnistia”, ha subratllat. Ha reiterat que 2023 és la data que han fixat per a aquesta qüestió de confiança, però ha destacat que si la relació amb ERC s’ha afermat i es va complint l’acord “potser no cal la qüestió de confiança, perquè potser la confiança ja és total “.

Comentaris

  TSSO 04/04/2021 10:36 am
  Sabeu què? APC i noves eleccions! Això va de projectes i no de persones. 32 a 11, qui pesa més? ERC no tenen NPI de negociar, és el seu principal problema. Haurien de passar per un curset de tècniques de negociació i de segur que milloraran molt
  LSO 04/04/2021 9:46 am
  Vaya vayita, unos antisistema, que se han convertido en sistema integral. Bueno como está claro que no existen partidos indepes, no vuelvo a votar más a estos estafadores ER-CUP-JUNTs, nunca más, me espero ha que aparezca un partido que se llame : "Partido por la independencia de Cat." mientras no exista este partido, van a seguir estos tres viviendo del dinero que Ñ le roba a cat. y reivindicando la indepe. hasta el infinito, así se vive bien, sin trabajar y asegurando buenos ingresos a tu familia por el resto de sus vidas, a costa de los imbéciles que les seguirán votando.
  CUP, CLUB DE NENES RIQUES 04/04/2021 6:48 am
  Reguant la ricatxa, diu el que diu per que son molt i molt rics a casa seva. Cup Club de Fills de Rics, quin fastic de pijos dragates amb gos i okupes de la casa de la tieta rica
  ernst 03/04/2021 11:39 pm
  Es incomprensible que hi haja gent que es prengui seriosament a la CUP
  Només un CATALÀ 03/04/2021 10:07 pm
  Deixeu-vos de fer la .... i la ramoneta estem o no estem per la independència?, llavors fem-la sense retrets ni més històries, després de guanyar-la ja en parlarem de dretes o esquerres.
  Jordi 35 03/04/2021 9:56 pm
  Diu la CUP que “ No serà responsabilitat de la CUP, serà responsabilitat d’aquells que davant 42 diputats han decidit fer valer els seus 32”.. Doncs això, sera la responsabiitat dels 32 d'ERC que han fet pre valdrie els 8 de la CUP per davant dels 32 de Junts. Mira que es facil la cosa. I aixo la Reguant, com llicenciada en matematiques ho sap perfectament.
  Per declarar la indepe no cal tanta xerrameca ni 10 anys de fer l'imbecil. 03/04/2021 9:36 pm
  Com es nota que l'unic que volen es gestionar la gestoria i el ramat de processistes talibans. Apa xata q ja no enganyes a ningu més q els que tinguin "una fe"
  gerard de sarrià 03/04/2021 8:24 pm
  Aquests nordcoreans són molt pesats...Més defensar el pais català i menys Criollisme hispanic com el que practiqueu a Ripoll i a l'area metropolitana
   Muntatges 03/04/2021 9:26 pm
   Sí, aquests nordcoreans de Waterloo ho volen controlar tot. Sort que els catalans ja els hi hem vist el llautó, i els hi queda poc temps per continuar enganyant.
  Veterinari 03/04/2021 5:23 pm
  Pocs escons i molta xerrameca. Què pensa fer ERC amb aquest llunàtics?
   Llunàtics 03/04/2021 9:29 pm
   És cert, els de JxCAT són molt llunàtics, i adoren un líder que els hi promet la independència lluitant des d'un xalet.
  Les nenes de la cup (amb figa o amb tita) ho tenen tot guanyat 03/04/2021 5:21 pm
  Per tal de no veure ni discutir amb la Reguant, els donaria tot el que em demanessin, sigui el que sigui menys sexe o diners.
  Jordi 03/04/2021 5:17 pm
  Avis a la CUP: hi han perfils a ERC que no es corresponen amb el viratge cap a la independència. Avis a la CUP: hi ha perfils a la CUP que volen gestionar engrunes, aquelles engrunes que ús feien fàstic gestionar fa quatre dies.
  O sigui, voldrien un govern només de "purs" 03/04/2021 4:34 pm
  On haure sentit jo això abans? a la URSS? a la Xina? Els cupaires, amb els seus 9 diputats, donen carnets de puresa a un'altra formació amb 32 diputats perquè puguin formar part d'un govern en el que ells mateixos s'atorguen el poder de control.
  fat boy 03/04/2021 4:32 pm
  Ja va sent hora d'estripar les cartes.
  Angelblau 03/04/2021 4:22 pm
  El que ens cal es gent per la Independencia. Fora xarlatans i embaucadors
  Angelblau 03/04/2021 4:20 pm
  Canadell PRESIDENT. Noves eleccions JA
  226
  6
  Respon
   Gent que delira 03/04/2021 9:30 pm
   L'extrema dreta al poder. L'ecologisme petrolier a la presidència de Waterloo.
  Narcís 03/04/2021 3:54 pm
  Vinga .. a picar pedra ( ja n' hi ha prou de farsants .. teniu d' esquerres allò que hom té de celibe ! ) ! PD : seguir dient entri tothom amb les butxaques buides .. i es mati el poble per un lloc de feina !
  57
  28
  Respon
  joandomenec 03/04/2021 3:53 pm
  Ja piulen els revolucionaris de saló. Tan revolucionaris que proposen un referendum l'any 25. Fan riure.
  La Guineu sense Carasseta 03/04/2021 3:06 pm
  hi ha perfils de la GLUP-BLABLABLA que no tenen el Graduat Escolar.
  Pep 03/04/2021 2:33 pm
  Vamos a ver queridos cupaires. El primer objetivo es la independencia, cosa nada fácil, no es así? Entonces dejad de enredar y poner palitos a la rueda. Cuando se consiga la independencia entonces será momento de hablar y pelear por el modelo social. Llevarlo todo a la vez es la mejor manera de no conseguir nada.
  Ramon 03/04/2021 2:11 pm
  És essencial, no només per l'interès nacional català sinó també per la mera democràcia, que normalitzem la relació entre dretes i esquerres. És fonamental, hauria de ser-nos un objectiu clau, que plantegéssim l'alternativa entre dretes i esquerres tal com és als països democràtics. Sense això, no hi ha democràcia i acabarà no havent-hi la nació catalana perquè ens faran prioritzar uns esquerranismes que, a més d'hiperlegitimats o sigui no democràtics, són espanyols o palanganers d'espanyols.
  Ramon 03/04/2021 2:04 pm
  D'aquests esquerranismes n'hi ha a totes les societats benestants. I qui hi milita suma a la condició benestant un determinat caràcter, feble, no competitiu, la mena de carallot que vol resoldre els problemes del món per no gosar afrontar els personals. D'això, ja dic, n'hi ha a les millors famílies ("millors" en el sentit privelegiat clàssic). La peculiaritat catalana és que, aquí, d'aquesta fauna en tinguem tantíssima. I més greu encara, que llurs mamarratxades es tinguin per quelcom normal. Catalunya deu ser l'únic lloc del món on el connotat és i les explicacions les ha de donar qui no està d'acord amb el moviment okupa. També és, per cert, el país del món amb més generalització de la multipropietat immobiliària... entre precisament les franges de població que tenen fills okupes o pro-okupes. Tot aquest panorama té relació directa amb el fet de no disposar d'estat propi. Primera perquè responsabilitat i emancipació sempre van de la mà. I segona perquè, a sobre, Espanya tot això ho atia. Espanya ens vol així. Espanya ens vol així d'estúpids. Espanya sap molt bé, que no pot contraoferir-nos nació espanyola a nació catalana. És per això, que ens hi contraofereix "voler decidir-ho tot". Ser ultraesquerranistes però de puta xerrameca de merda. Espanya frisa i malda perquè les polititzacions catalanes siguin així, i no patriotes.
  240
  1
  Respon
   Dani_Andreuenc 03/04/2021 3:07 pm
   Sincerament. Que agafin la CUP i ERC, s' uneixin a PSOE i Comunes, comencin a cantar el Viva España. I ja està. Que ja toca que es treguin la careta.
  Ramon 03/04/2021 1:51 pm
  Catalunya necessita com l'aire que respirem un viratge en sentit diametralment contrari. I estar-s'hi tant de temps com calgui perquè salti la crosta progre i s'eradiqui aquesta hiperlegitimació esquerranista que només serveix a l'interès unionista espanyol. I un cop feta aquesta neteja, aquesta oxigenació, llavors, ja sí, alternança rutinària entre dretes -que ara no en tenim- i esquerres -que ara no són homologables amb les de les democràcies-.
  153
  1
  Respon
   Girona 03/04/2021 2:33 pm
   Disculpi que anem despistats, sra Reguant. Deien que volien la independència i que s'havia de llençar a la paperera de la història els covards. Que el PSOE, mb els seus GAL i portes giratòries eren "sistema" i que descafeïnar el 9N era una traïció. Que ara considerin els comuns i ERC i el seu suport al PSOE, com a "esquerres" ens despista una mica. Potser que parlin clar i així ens entendrem. És a dir, ara la independència no és prioritària i el referèndum de l' 1 O no el consideren vàlid, és això, oi?
   176
   3
   Respon
    Baldiret 03/04/2021 4:35 pm
    Amb aquesta i la Vilalta dirigits per Cebrià que mes ES pot demanar?
  Esquerres que no ho han sigut mai 03/04/2021 1:45 pm
  I per a fer que ?. A banda d’això, algú em sabria dir si al món hi ha hagut cap moviment independentista d’esquerres ?. I ho torno a preguntar. Un govern d’esquerres per a fer que ?. Per a dir al món que governe les esquerres ? (que dubto molt que ho siguin). Quan un esta en contra de l’independencia, ja no es esquerra . Tot plegat feu plorar.
  Espectador 03/04/2021 1:30 pm
  Anar amb la CUP es anar al desastre segur. Viuen en la contradicció permanent, no saben el que volen ni tampoc saben el que no volen.
  166
  1
  Respon
  Ricard 03/04/2021 1:16 pm
  Massa avisos, massa pocs compromissos.
  Mala peça al teler 03/04/2021 1:05 pm
  El que es cregui que JxCAT és d'esquerres i que té la clau màgica per aconseguir la independència, li puc assegurar que és víctima d'un engany immens. És el frau electoral més gran que s'ha fet mai a Catalunya. Si fossin intel·ligents dissimularien més, però la supèrbia del seu líder no fa més que perjudicar l'independentisme.
  9
  305
  Respon
   odisea 03/04/2021 2:09 pm
   Pues te quedas con la mesa del dialogo ERC,PSOE,tomadura de pelo y bajada de pantalones,andavant,JUNTS.
   odisea 03/04/2021 2:09 pm
   Pues te quedas con la mesa del dialogo ERC,PSOE,tomadura de pelo y bajada de pantalones,andavant,JUNTS.
  Ramon 03/04/2021 12:53 pm
  Això figurava que anava d'independència. Després ERC ens no va mangonejar i ja van dir que això anava de democràcia. Doncs bé, ara ja ni una cosa, ni l'altra. Ara va de l'estafa de sempre d'ERC des de fa 90 anys.
  138
  1
  Respon
   No facis demagògia 03/04/2021 2:11 pm
   Els que han perdut les eleccions són els de JxCAT, i si volen un govern independentista l'han de recolzar i no boicotejar-lo. La CUP ja sabia que el pacte era a tres bandes.
   24
   161
   Respon
  fideli 03/04/2021 12:48 pm
  ni dretes ni esquerres, CATALUNYA!
   odisea 03/04/2021 2:11 pm
   Muy bueno,saludos.
  Pere Lluis G. 03/04/2021 12:43 pm
  La CUP avisa ERC que hi ha perfils de Junts que “no responen al viratge cap a l’esquerra” Reguant diu que podrien entrar al Govern abans del 2023 si l'acord pactat funciona , i l'IBEX 35 li sembla bé.
  111
  1
  Respon
  Sergi 03/04/2021 12:43 pm
  Deixeu que facin govern regional borbònic de fireta amb el PSOE i amb les comunes.
  134
  2
  Respon

Nou comentari