La CUP aplaudeix l’ajornament però reclama “criteris objectivables” sobre les eleccions

Riera retreu al PSC que se situï al costat de l'extrema dreta en rebutjar l'ajornament

El candidat i diputat de la CUP, Carles Riera, ha celebrat que s’ajornin les eleccions, tal com la seva formació ve demanant des del dimarts. Però en roda de premsa des del Parlament, ha reclamat al Govern que fixi “criteris objectivables”, en base de les opinions dels experts, per determinar quan es poden celebrar unes eleccions. I és que, segons Riera, “no es pot admetre de cap manera que a l’abril, un mes abans de les eleccions del 30 de maig, es torni a produir el mateix escenari que avui”. D’altra banda, s’ha mostrat molt crític amb el PSC, a qui ha acusat de posar-se en la mateixa línia que l’extrema dreta, en referència a Vox. Totes dues formacions polítiques són contràries a ajornar el 14-F. Riera ha reclamat que la data d’unes eleccions no ha d’estar condicionada per “criteris electoralistes” i, per això, ha insistit en reclamar que es fixin els criteris objectivables que han de permetre avaluar si un escenari és propici per fer els comicis. “Ningú amb certesa pot saber com estarem el 30 de maig, però podem fixar uns criteris que han de ser marcats pels experts i els treballadors de la sanitat”, ha afegit.

Davant d’aquesta petició, Riera ha lamentat que la resposta del Govern hagi estat “totalment insuficient” i creu que a la taula de partits d’avui “en cap moment s’han posat sobre la taula dades objectivables i rigoroses sobre els escenaris”. Riera ha reivindicat que la decisió sobre les eleccions correspon exclusivament a la Generalitat i ha rebutjat així qualsevol judicialització o intromissió del govern espanyol. En aquest sentit, ha criticat que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, hagi apuntat a una possible judicialització d’aquest tema. El diputat també ha carregat contra el PSC, a qui acusa de situar-se en la mateixa línia que l’extrema dreta “posant l’electoralisme per sobre de la vida de les persones”.

Finalment, Riera ha assegurat que la seva formació exigirà que s’habilitin “tots els mecanismes de control parlamentari” per poder supervisar l’acció del Govern durant els mesos que queden fins a les eleccions.

Comentaris

    Maria 15/01/2021 4:05 pm
    Què talossos que són. Els criteris objectius ja existeixen surten cada dia als diaris, fins i tot les mesures que s'han de prendre , segons el que va establir El problema és que el govern ( i la gent) facin cas d'aquestes mesures que ells mateixos decideixen

Nou comentari