La CUP acusa Vox de ser un “accelerador” de les agressions homòfobes

Pellicer demana una resposta "a tots nivells" polítics i socials per "tallar d'arrel" aquest tipus d'atacs

El diputat del grup parlamentari de la CUP Xavi Pellicer ha acusat Vox de ser un “catalitzador” i un “accelerador” de les agressions homòfobes com les que han tingut lloc el cap de setmana passat a la platja de Somorrostro. Així s’ha expressat Pellicer en una roda de premsa al Parlament després que la declaració de la Junta de Portaveus condemnant els atacs no s’hagi traduït en una declaració institucional de la cambra catalana per l’oposició de Vox a alguns dels punts del text, especialment el que insta a desenvolupar “polítiques públiques LGTBI+”. “Generen un clima per tal que hi pugui haver aquestes agressions”, ha afirmat el diputat de la CUP en referència al partit ultradretà. D’altra banda, el diputat anticapitalista ha assegurat que la possibilitat d’un nou referèndum a Escòcia podria “generar les condicions per poder tirar endavant un nou embat” entre Catalunya i l’Estat. “Cal aprofitar la conjuntura internacional i en el marc europeu”, ha reiterat.

En relació a l’ampliació de l’aeroport del Prat, Pellicer ha manifestat el seu “enèrgic rebuig” al que ha qualificat com un “projecte absolutament especulatiu” sense “cap tipus de sentit polític ni social”. “La nostra posició és a les antípodes de la d’ERC i Junts”, ha admès. Així, el diputat ha defensat un canvi de model turístic “veritable” perquè l’actual “no porta enlloc més que a la precarietat i la misèria”. En la mateixa línia, Pellicer ha exigit al Govern d’Aragonès que apliqui la moratòria de macroprojectes eòlics, els quals considera que “amenacen el patrimoni paisatgístic i natural”. L’anticapitalista també ha fet una crida a mobilitzar-se el proper 5 de juny amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient en una concentració convocada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per SOS Natura Catalunya.

Comentaris

    Doctor Strangelove 01/06/2021 5:07 pm
    A veure, però no diu el retardat d'en Vendetta que eren del Magreb, precisament els que vosaltres voleu que vinguin? Sou xusma intel·lectual, només cal mirar la cara del paio aquest, i algú us ho ha de dir! Doc.
    Dubois 01/06/2021 4:25 pm
    Una agrupació com Bocs no pot ser mai legal , el q passa q Espanystan tampoc es un pais decent

Nou comentari