La CUP acusa el TSJC de “menystenir” la vida de les persones

Els anticapitalistes avisen que les condicions per votar el 30-M no milloraran si l'executiu "no fa els deures"

La CUP ha criticat la “intromissió i el menysteniment de la vida de les persones” del TSJC amb la suspensió del decret que ajorna les eleccions del 14-F, ja que creuen que celebrar aquestes eleccions és “un perill”. Però assenyalen que aquesta actitud també la té el Govern de JxCat i ERC. La cap de llista als comicis, Dolors Sabater, i el número 2, Carles Riera, han carregat contra la “incompetència” de l’executiu, a qui retreuen que no ha impulsat mesures ni ajuts per millorar la situació actual. “El TSJC, el govern espanyol i la Generalitat sumen incompetències, arbitrarietats, ingerències que tornen a generar una situació encara més crítica que la que ja teníem i amb més incertesa”, ha dit Riera.Per tot plegat, la candidatura reclama a l’executiu “que faci els deures” i avisa que les eleccions que es dibuixaven per al 30 de maig tampoc es podrien celebrar amb condicions si no es prenen mesures. En aquest sentit, critiquen que encara no hi hagi una obligació per les empreses per articular el teletreball o que no s’hagi impulsat una renda bàsica universal. “Són mesures imprescindibles que el Govern hauria de garantir perquè la gent pugui aturar la seva interacció social amb tranquil·litat”, ha considerat Sabater. Reclamen, també, ajuts socials o més recursos a la salut pública.

La candidatura acusa el Govern d’haver “entrat al joc electoralista en lloc d’articular mesures per assegurar que es preserva la salut i la vida”. Riera ha remarcat que vol les eleccions al més aviat possible perquè Catalunya pugui entrar “a un nou cicle social i polític”. Però considera que aquestes eleccions, que tornen a estar al calendari per al 14-F, no es poden celebrar amb garanties. “Representen un greu perill amb les condicions actuals pel dret a votar i per la salut pública”, ha argumentat.

Tot i que la resolució del TSJC no és definitiva, Sabater considera “greu” el simple fet que el tribunal hagi estimat aquest recurs, i ha lamentat que tot plegat només aporta “confusió” entre la ciutadania. També ha carregat contra el candidat del PSC i ministre de Sanitat Salvador Illa, per haver posat a l’agenda política “el qüestionament” del canvi de data electoral.

Sabater ha reclamat al Govern que estableixi, d’acord amb els experts científics, uns barems clars perquè si finalment és l’executiu qui pot situar una nova data electoral, aquesta sigui escollida d’acord amb uns criteris objectivables, com els contagis o l’ocupació de les UCI. D’aquesta manera, ha raonat, es fugiria del “desgast electoralista”.

Nou comentari