El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP, a Aragonès: “Mentre parlem de sigles estem obviant la crisi social i sanitària”
  • CA

L’exdiputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha manifestat aquest diumenge que “a les portes d’unes eleccions es temerari només parlar d’una suma de sigles“. Així ha replicat Reguant la proposta del líder d’ERC, Pere Aragonès, d’un govern d’un govern format per JxCat, PDeCAT, CUP i comuns si ERC guanya les pròximes eleccions. “Mentre ens limitem a parlar de sigles estem obviant la crisi i l’emergència social i sanitària que estem vivint“, ha assegurat Reguant. Tot i això, ha assenyalat que hi ha forces polítiques que, “com a mínim de paraula, han dit que estaven d’acord al dret a l’autodeterminació” i seran aquestes amb les que podrem seure al voltant d’una taula” per dialogar sobre polítiques concretes.

Més que parlar de sigles, Reguant ha indicat que allò important en el marc d’aquesta crisi social i sanitària, és planificar “què ha de fer aquest govern per garantir un rescat social, el dret a l’autodeterminació i que es comencin a revertir les polítiques dels darrers anys. Estem disposats a assumir les responsabilitats que correspongui per revertir el govern fallit dels darrers anys“, ha afegit.

La representant de la CUP creu que el nou cicle polític ha d’anar vinculat a l’exercici del dret a l’autodeterminació, d’una amnistia per a totes les represaliades i a una lògica de rescat social i polítiques transformadores. En base això, ha assegurat, s’han d’abordar els possibles pactes postelectorals que tinguin en compte la capacitat d’incidència que puguem tenir al Parlament. Ha admès que aquests tres eixos que defensen deixen fora altres forces polítiques. Reguant ha reconegut que podran seure amb els partits que “han dit que estaven d’acord” amb el dret a l’autodeterminació

Preguntat pel nou candidat del PSC, Salvador Illa, Reguant ha acusat el PSC i ERC de voler treure “un rèdit electoral de la gestió de la pandèmia. Com explicaran aquesta gestió que ha deixat a milers de persones enrere i milers de morts?”, s’ha preguntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa