El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Crida pregunta als associats si cal promoure una candidatura unitària el 28-A
  • CA

 

La Crida Nacional per la República ha donat a conèixer aquest divendres al vespre les dues preguntes binàries perquè entre les persones registrades i associades es pronunciïn sobre la conveniència de presentar-se en una candidatura unitària a les eleccions del proper 28 d’abril. La primera de les preguntes és “Consideres que la Crida Nacional ha de promoure una candidatura tan unitària com sigui possible de cara al 28 d’abril entre formacions independentistes i sobiranistes partidàries del dret a l’autodeterminació?” i la segona: “Si altres organitzacions polítiques acceptessin la confluència electoral, veuries bé que la Crida participés com a tal en les eleccions del 28 d’abril?”. La consulta està oberta fins el 5 de març a les vuit del vespre.

 

En el text adreçat a les persones registrades i associades, La Crida afirma que els comicis del 28 d’abril “es produeixen en un moment transcendental per a Catalunya i el republicanisme” i que són els primers “des de l’1 d’octubre de la Declaració d’Independència i de l’inici de la repressió”, a més de coincidir amb el judici contra els líders independentistes i Carles Puigdemont i alguns dels seus consellers “a l’exili”. “Més que mai, la unitat és imprescindible: no solament la unitat estratègica sinó també la unitat d’acció per garantir que la primera força política electoral sigui sobiranista”, afegeix.

 

Excepcionalment, la consulta està oberta a tots els registrats ja que La Crida està en ple procés d’inscripció de persones adherides, però en un futur només podran participar-hi els associats. Si finalment concorre a les eleccions, s’organitzaran primàries per seleccionar els candidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa