El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Crida insisteix en una llista unitària davant “l’excepcionalitat”
  • CA

 

El secretari general i portaveu de la Crida, Toni Morral, ha assegurat que continuaran insistint en una llista unitària per a les eleccions espanyoles tot i que ERC ha rebutjat aquesta possibilitat. En declaracions als periodistes des de davant el Tribunal Suprem (TS), Morral ha defensat que la “màxima unitat” no s’ha de veure només als carrers sinó que també s’ha de traslladar a les urnes. Tot i així, ha considerat “legítima” la decisió d’ERC, que prefereix que cadascú es presenti amb el seu projecte i després acordar una estratègia conjunta. Sobre el judici, Morral ha afirmat que aquest dijous declaren dues persones que representen totes les persones que van defensar l’1-O, en referència a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Justament, segons ha destacat, coincidint amb un dia de vaga en què la societat té el protagonisme.

 

Morral assegura que la gent reclama màxima unitat en un “moment excepcional” i ha explicat que després de les consultes amb els partits que obert la Crida, finalment seran els adherits qui decidirà el paper de la Crida en les eleccions espanyoles del 28-A.

 

El portaveu ha evitat entrar a criticar ERC per la seva posició contrària a una llista unitària de l’independentisme, i s’ha limitat a dir que els partits tenen “legitimitat” per defensar les seves estratègies. Tot i això la Crida no es dona per vençuda i assegura que insistirà en la idea d’una llista unitària no només per a les pròximes eleccions espanyoles sinó també “per a les que puguin venir“.

 

Morral també ha lamentat que els acusats avui declarin havent pogut dormir i descansar poques hores després de la llarga jornada d’ahir “amb la pressió que suposa declarar davant el Suprem”. “Sentirem les persones que representen el conjunt de la societat civil que va participar en l’1-O. Avui més que mai ens sentim apel·lats els que vam votar i vam fer possible que el referèndum fos una realitat”, ha conclòs.

 

Les declaracions de Sànchez i Cuixart davant el Suprem coincideixen amb una vaga que Morral ha demanat que sigui “molt potent” i ha destacat que, com l’1-O, avui el protagonisme també el té la gent que ocupa els carrers i les places.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa