La coordinadora oberta parlamentària de la CUP valida optar a la presidència del Parlament

Els anticapitalistes, pendents d'una nova reunió amb Junts i ERC, ratifiquen l'estratègia de les negociacions

La coordinadora oberta parlamentària (COP) de la CUP va validar dimecres al vespre l’estratègia per les negociacions de la formació amb ERC i Junts, segons va avançar el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN. Una de les organitzacions de la COP va demanar votar i es va ratificar l’estratègia per les converses, entre les quals també hi ha optar a la presidència del Parlament, entre altres qüestions. Els anticapitalistes han posat damunt la taula el nom del diputat electe Pau Juvillà per ocupar el càrrec, o formar part de la Mesa.

Des de JxCat insisteixen que els pertoca a ells encapçalar el Parlament, i no a la CUP. Però fins aquest dijous al matí no han presentat nom ni proposta, a l’espera de l’executiva que els postconvergents han de celebrar per decidir-ho. La CUP no només reclama un candidat, sinó que exigeix una proposta sobre com serà l’estratègia des de la presidència del Parlament, i fins ara critiquen que no han estat prou clars. Els independentistes tenen una nova reunió aquest dijous al matí per arribar a un acord a la Mesa del Parlament abans de la seva constitució, divendres a les 10 del matí.

La coordinadora oberta parlamentària representa les assemblees territorials de la CUP, candidatures municipalistes i de les organitzacions i moviments que hi donen suport. Entre altres funcions, tenen designat planificar l’activitat parlamentària o ajudar a definir els posicionaments polítics del grup parlamentari.

Comentaris

    Josep 11/03/2021 12:29 pm
    molt anticapitalistes però tots voleu cobrar del sistema, sou escoria...

Nou comentari