La consulta de la Crida Nacional avala participar a les eleccions del 28-A

11.814 persones han votat, xifra que representa una participacío de més d'un 20%

 

Els participants en la consulta organitzada per la Crida Nacional per decidir el paper de l'associació independentista a les eleccions generals del 28 d'abril han donat el vist-i-plau a promoure una llista unitària de forces independentistes (97% dels vots a favor) i a participar en la confluència electoral amb alguna altra organització independentista que ho accepti (91% a favor). Les votacions han finalitzat aquest dimarts. La consulta ha obtingut 11.814 votants que representen més d'un 20% de participació, segons ha informat l'associació.

 

L'entitat que lidera el president a l'exili Carles Puigdemont ha manifestat que la consulta reflecteix un resultat "clar". Apunten en un comunicat que el 20% de participació és "un percentatge molt alt en aquest tipus de consulta". Fonts de la Crida han volgut remarcar que els resultats de la consulta serviran perquè la direcció de l'entitat prengui una decisió respecte a la implicació electoral. Aquesta depèn de la possibilitat d'integrar-se en una llista unitària, a hores d'ara inicialment possible amb el PDeCAT, perquè ERC no contempla unir-se amb l'espai posconvergent i la CUP no ha decidit si participarà a les generals. La decisió final que prengui la Crida la donarà a conèixer el secretari general de l'entitat, Toni Morral, aquest dimecres al migdia.

 

La consulta exposava dues preguntes als associats i registrats a la web que han pogut participar-hi. La primera preguntava sobre l'impuls per part de la Crida a una candidatura "el màxim d'unitària possible" que aplegui formacions independentistes i sobiranistes partidàries del dret a l'autodeterminació. 11.489 votants han dit que sí i només 261 han dit que no. La segona qüestió plantejava als participants si veurien bé que la Crida participés a les eleccions el 28-A si les altres organitzacions polítiques sobiranistes acceptessin la confluència electoral. 10.729 persones han dit que sí, mentre que 962 han apostat pel no.

 

 

Aquests resultats aplanen el terreny perquè al Crida Nacional tanqui amb el PDeCAT i JxCAt un pacte de cara a les eleccions generals. Aquest acord no queda exempt de molts interrogants com és ara saber de quina manera el PDeCAT resoldrà la pugna per la confecció de la llista entre aquells que aposten per posicions més pragmàtiques a Madrid i altres per les més bel·ligerants.

 

Comentaris