El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La consellera de Justícia assegura que el 14-F és una “mala data”
  • CA

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat la data del 30 de maig per a les eleccions a Catalunya per la previsió de millora de la pandèmia, amb més persones vacunades i del final de l’estat d’alarma, que s’acaba el 9 de maig i que ara és el paraigua legal, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspengués de forma cautelar el decret que ajorna els comicis el 14-F. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, la consellera ha assenyalat que el 14-F és una “mala data” en la situació actual de la covid-19 per “preservar la salut i la vida”. Ha advertit que a les UCI hi ha ara més de 600 pacients i que el 14-F hi podria haver unes 200.000 persones confinades. També ha defensat que el decret no planteja dubtes.

La consellera ha recordat que Galícia i el País Basc van suspendre en el seu moment les eleccions. Si al final els comicis són el 14 de febrer, Capella ha assegurat que el Govern farà “tot allò possible perquè les eleccions es puguin celebrar en les millors condicions” però ha insistit que la projecció actual per aquella data és la d’una situació “molt complicada” i ha reconegut que la llibertat per moure’s “pot afectar la participació” i “l’organització i constitució de les meses”.

Capella ha afirmat que la situació a Catalunya “ha anat condicionada permanentment” a decisions que “tenen a veure amb els tribunals”, amb referència a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat per part de la Junta Electoral Central (JEC) abans que es pronunciés el Tribunal Suprem: “No era previsible“.

En una entrevista a la Ser, Capella ha assenyalat que “la resolució del TSJC s’ha dictat sense escoltar les parts” i ha afegit que els “tribunals també s’equivoquen i tot sovint s’equivoquen molt”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa