La CECOT demana a Torra una legislatura “completa”

Abad afirma que el president català "coincideix" en aquesta posició

 

El president de la patronat CECOT, Antoni Abad, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que la legislatura sigui “completa”. “Ens convindria molt en termes de competitivitat del país”, ha assegurat Abad després de reunir-se amb Torra al Palau de la Generalitat. I, en aquest sentit, l’interès de Torra és “coincident” amb la posició que defensa CECOT, segons Abad. “Ell voldria també poder fer una legislatura llarga, hem sintonitzat en els avantatges que tindria poder-la esgotar”, tant en termes socioeconòmics com en termes polítics, ha afegit. Abad, que ha reclamat a les institucions catalanes i estatals una “part de contribució dels pressupostos per dotar de competitivitat i capacitat de creixement”, ha assegurat que la reunió amb el cap de l’executiu s’ha produït en un clima de “negociació i acord”.

 

En aquest sentit, ha celebrat la coincidència amb Torra: consideren que esgotar la legislatura seria positiu per al “creixement de l’economia i per a la societat del benestar”. I també en clau política. Segons Abad, Torra vol “que la política torni a la política” i, amb una legislatura llarga, “avançar en els objectius que té com a full de ruta”. Per al teixit empresarial, hauria de servir per retornar inversió en aspectes com innovació, tecnologia i internacionalització. “I per què tot això passi, i per dur-ho a terme, necessitem una legislatura completa”, ha insistit Abad des de la sala Antoni Clavé.

“Les empreses estem refundant bases de competitivitat, i ens convé que es puguin prendre decisions que continuïn contribuint a aportar competitivitat al país”, ha apuntat el president de la patronal CECOT en un missatge a les institucions. “Arriba un punt que és lògic que demanem als governs la part de contribució dels pressupostos a continuar dotant de competitivitat, capacitat de creixement i nova creació d’ocupació”, ha afegit.

 

El president de la CECOT ha afirmat que també ha sorgit a la conversa el decret que va aprovar el govern espanyol per facilitar el trasllat de la seu social d’empreses a l’octubre. En aquest sentit, han recordat la carta que van enviar a l’exministre Luis de Guindos i per això veuria “adequat” que s’intentés “revertir”. “Aconseguiríem el que ja vam plantejar”, ha resolt. Creu, també, que aquest “pot ser” un dels temes a la conversa entre Torra i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió prevista per al 9 de juliol. A banda d’Abad, també han assistit a la trobada amb Torra el vicepresident i el secretari general de la CECOT, Josep Armengol i David Garrofé.

 

FemCat: “L’economia catalana té una magnífica salut”

 

El patronat de la Fundació Privada d’Empresaris de Catalunya (FemCat) ha estat la segona entitat a reunir-se aquest dilluns amb el president Torra. La FemCat ha trasllat els objectius de la fundació a Torra i s’ha posat a disposició del Govern. “El president ens ha traslladat els eixos de treball d’aquesta legislatura i com a fundació li hem explicat els nostre eixos de treball: competitivitat, capacitat d’emprenedora i innovació, cohesió social i obertura de Catalunya a l’exterior”, ha enumerat el president de la FemCat, Pau Relat, que ha afirmat que no han tractat amb el president català sobre el decret que facilitava la marxa d’empreses de Catalunya. “No, no n’hem parlat. El que sí li hem traslladat és la nostra percepció i també dels nostres indicadors que l’economia catalana té una magnífica salut i que les coses estan funcionant prou bé”, ha conclòs Relat. 

Artadi, sobre la legislatura llarga: “No només depèn del Govern”

 

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha apuntat després de la reunió amb el dos col·lectius que entenen “la petició” per a una legislatura llarga però ha advertit: “No només depèn del govern de la Generalitat”. En aquest sentit, ha assegurat que durant la reunió s’ha conclòs també que “la fortalesa” de l’economia va permetre “seguir endavant i eliminar un discurs interessat” després del fets de l’octubre del 2017. A més, el Govern ha plantejat durant la trobada amb CECOT que s’impulsi “un front comú” públic i privat davant la “necessitat” de derogar el decret llei que facilitava el trasllat de seus socials d’empreses a fora de Catalunya.

Nou comentari