El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CE diu que tractarà amb Madrid “com gestionar el problema” de l’Open Arms
  • CA

 

 

El comissari europeu d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, Christos Stylianides, assegura que parlarà amb autoritats espanyoles sobre la situació del vaixell de Proactiva Open Arms, bloquejat al port de Barcelona des de fa un mes. “Estic convençut que en les meves converses amb polítics espanyols parlarem de com gestionar aquest problema”, ha dit Stylianide, que aquest dilluns ha participat en un acte de la Unió per la Mediterrània a Barcelona.

 

El comissari ha lloat les polítiques del govern espanyol i ha assegurat que “no dubta” que Madrid “complirà amb el deure moral europeu amb els refugiats i migrants“. Stylianide ha dit que “Espanya ha sigut moltes vegades un exemple excel·lent sobre com tractar els refugiats i migrants”. El comissari ha anat mes enllà assegurant que l’estat “segueix sent un bon exemple del model europeu per als refugiats i migrants”.

 

Preguntat sobre el cas concret del vaixell ‘Open Arms’, al qual la Capitania Maritima del port de Barcelona va denegar el permís per salpar a mitjans de gener, Stylianide creu que “no és correcte que parli públicament sobre una qüestió interna”, però creu que Madrid té la “voluntat política” de complir amb el “marc moral europeu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa