El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La candidatura olímpica serà compartida però liderada per Catalunya
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya ha acabat decidint que la condidatura dels Jocs Olímpics d’hivern “pot ser compartida”, però ha remarcat que el lideratge es farà des de Catalunya. La portaveu de la formació, Marta Vilalta, ha explicat que no hi hauria cap problema aparent en “col·laborar amb Aragó”, però també ha recordat que la candidatura és de Barcelona-Pirineu. En aquest sentit, Vilalta ha ressaltat que el president d’Aragó no va prendre una bona decisió en plantar el president de la Generalitat, Pere Aragonès en la reunió que estava prevista a Balaguer per tractar el tema.

La portaveu dels republicans ha assenyalat que l’actitut de Lambán nomli sorpèn que no els sorprèn, ja que jahi va haver aquestes actituts en les obres de Sixena. “Malauradament coneixem algunes de les seves irresponsabilitats i la lamentem”, ha reivindicat. I és que segons ERC, col·laborar amb altres territoris és possible en per alguns projectes de infraestrucutres, però en la candidatura olímica, el Govern vol deixar molt clar que la proposta és catalana i res més. “El que no es pot fer és aixecar-se o ni tan sols voler-se asseure com ha fet en forma de menyspreu el president de l’Aragó”, ha concretat Vilalta.

Pel que fa a la reforma laboral, la portaveu republicana també ha recordat que el partit està en contra i no donara el sí a la proposta. Vilalta ha explicat que no es contemplen dpnar-hi suport fins que no canvin certs aspectes de la reforma i acorden amb els paràmatres que va posar el partit republicà. Tot i això també han explicat que estarien disposats a seguir negociant per acabar arribant a una conclusió que fos viable per donar el sí a la reforma. “Hi ha marge per treballar amb els sindicats i anar molt més enllà, però malgrat l’oferiment per obtenir més blindatge pels drets laborals el govern de l’estat no vol moure ni una coma i ens mantenim en la negativa. Encara hi ha temps”, ha relatat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Curiós a gener 29, 2022 | 16:27
    Curiós gener 29, 2022 | 16:27
    Però no es consulta al territori primer?
  2. Icona del comentari de: El President Aragonès de Catalunya a gener 29, 2022 | 17:45
    El President Aragonès de Catalunya gener 29, 2022 | 17:45
    Tot aquest merder beneficia a Catalunya i a Aragó. A Catalunya perquè el Govern no vol fer els jocs no fòs que no siguin sostenibles i el planeta s'en vagi a prendre pel sac. En quan a l'Aragó perquè mai en sa vida han somiat amb un jocs olimpics i els ve molt gran. Però el culpable de tot és en Pedro Sánchez què l'endamà mateix de venir a Barcelona per la ditxosa taula de diàleg va anar a l'Aragó i va prometre a el ximple d'en Lambán què l'Aragó hi particiaria al 50%. Aquí estavem tots extasiats amb la famosa taula què practicament no s'en va ni parlar.
  3. Icona del comentari de: Ai, Aragó, tants anys d'història que hem compartit a gener 30, 2022 | 00:10
    Ai, Aragó, tants anys d'història que hem compartit gener 30, 2022 | 00:10
    Aragó no hi era quan a Catalunya es va començar a parlar d'aquests jocs. Fins que ha vist que anava més seriosament no ha exigit res. Per què els aragonesos ens odieu tant? Històricament ja era difícil en temps dels reis de la Corona d'Aragó.
  4. Icona del comentari de: JordiP a gener 30, 2022 | 10:37
    JordiP gener 30, 2022 | 10:37
    Abans de parlar de lideratges, comparticions, bicefàlies, col·laboracions, suports, beneficis, organitzacions, etcètera, caldria fer una petita lectura de la Carta Olímpica, on es detalla amb tota precisió i detall qui, com i quan encapçala una candidatura, i el paper del Comité Olímpic estatal. Pels JJOO del 92, Pasqual va elaborar la candidatura de Barcelona subreptíciament, i a Madrit no s'en van assabentar fins al darrer minut quan ja tothom a Europa sabia que ja estava preparada. Ho va dir Pacordóñez: "Si li hubiéramos sabido no os lo habríamos permitido". Com a reacció, Madrit va elaborar apressuradament una conya de pseudocandidatura mal embastada pensant que la "Marca Madrit" arrebassaria els JJOO a Barcelona, però la van escombrar a la primera convocatòria. Per a distreure l'atenció mundial, va urdir Madrit Capital Cultural i l Feria a Sevilla, però els JJOO van liderar el show mundial. Quin frustre, oi, Madrit?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa