La brigada de l’agressor de Borràs va ser denunciada pels Mossos per donar l’alerta a gihadistes

L'home que va atacar el fotoperiodista de 'El Món' és inspector de la brigada sota sospita

Manifestació de suport a Jordi Borràs

Manifestació de suport a Jordi Borràs | Cristóbal

 

L’agressor ultra que va agredir el fotoperiodista de ‘El Món’ Jordi Borràs al centre de Barcelona és un inspector de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona de la Policia Nacional, dedicada a la recerca del terrorisme gihadista. Es tracta de la mateixa brigada de la Policia Nacional que va ser denunciada per la unitat antiterrorista dels Mossos d’Esquadra el novembre del 2014 davant l’Audiència Nacional, en conèixer-se que almenys dos inspectors d’aquesta unitat havien alertat a membres de la cèl·lula gihadista Fraternitat Islàmica, informa Público. Aquesta cèl·lula estava sent investigada per la policia catalana i el CNI en la batejada com a operació ‘Caront’. La informació es va obtenir gràcies a un talp dels Mossos infiltrat en la mateixa cèl·lula terrorista.

 

L’organització al complet va ser desarticulada pels Mossos el 8 d’abril del 2015, i entre els onze detinguts s’hi trobava un militant neonazi, acusat inicialment com a suposat proveïdor d’armes per a la cèl·lula. A més, era un participant habitual de les manifestacions de Societat Civil Catalana, portant pancartes de l’organització ultradretana Sobirania i Llibertat.

 

La denúncia dels Mossos contra la Brigada d’Informació davant l’Audiència Nacional va ser arxivada sense més explicacions, el militant neonazi va ser exonerat de tots els càrrecs.

Nou comentari