El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La batussa entre JxCAT i ERC obliga a desconvocar el ple
  • CA
El president del Parlament, Roger Torrent, en la segona sessió del debat d'investidura del president de la Generalitat
El president del Parlament, Roger Torrent, en la segona sessió del debat d’investidura del president de la Generalitat | ACN

 

El debat sobre de com s’ha de delegar el vot dels diputats suspesos per Pablo Llarena continuarà però un altre dia. Una situació que emboira de nou les relacions entre ERC i JXCAT. Aquest migdia la Mesa del Parlament, davant la impossibilitat d’arribar a un acord sobre com havien de votar els presos i exiliats, Torrent ha desconvocat el ple. 

La reunió ha estat tensa. Concretament, tot ha començat el Secretari General, Xavier Muro, ha detallat que els vots de totes les persones processades -els presos polítics i els exiliats- en “cap cas podrien ser comptabilitzats vàlidament”. Una situació que ha esperonat al president Torrent a demanar consensuar “un mecanisme que garanteixi les majories emanades de les urnes i que els diputats afectats per aquesta mesura no han de renunciar a l’Acta”. “No permetrem que les ingerències d’un tribunal alterin les majories emanades de les urnes”, ha reblat Torrent. En qualsevol cas, Torrent ha defensat que el mecanisme fos “provisional”. 

 

Finalment s’ha posat a votació una proposta del president, seguint l’informe dels lletrats. Un plantejament que preveu que els diputats afectats per la mesura prevista a l’article 384 Bis de la Llei d’enjudiciament criminal siguin substituïts per un altre membre del seu grup parlamentari. Una proposta que ha comptat amb la negativa de 3 vots (2 de Ciutadans i 1 de JxCat, el vicepresident Josep Costa), i una abstenció (JxCat), motiu pel qual no s’ha aprovat.

En conseqüència, tenint en compte la manca d’acord, Torrent ha convocat una Junta de Portaveus per decidir si se suspèn el ple. La Junta ha decidit desconvocar el ple sense que ERC i JXCAT hagin tingut cap problema en mostrar les seves diferències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa