“L’Una España, grande y libre” que esvalota el Parlament europeu

L'oficina d'un eurodiputat polonès respon una carta d'opinió sobre el procés amb un lema franquista

 

 

Sorpresa al Parlament europeu arran del procés català i l’oficina d’un eurodiputat polonès que es va acomiadar en una carta als europarlamentaris catalans amb la divisa “Una España, Grande y libre”. Segons han explicat des de la delegació d’ERC a Brussel·les, els eurodiputats Jordi Solé, Josep Maria Terricabras i Ramon Tremosa celebren uns “updates on Catalonia”, uns documents on s’exposa l’opinió dels parlamentaris sobre els darrers esdeveniments polítics que s’han viscut a Catalunya. 

 

 

Aquesta setmana, el document explicava a la resta d’eurodiputats el trasllat dels presos polítics des de la presó d’Estremera al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. Els tres eurodiputats insistien en el document que el reagrupament de presos a Catalunya era una pura qüestió legal, no pas una mesura de gràcia del govern espanyol sinó únicament complir la llei. 

 

 

Normalment, el PP o Ciutadans, com l’eurodiputat Javier Nart, responien donant la seva opinió també a tot al Parlament Europeu. Però aquesta vegada, ha saltat la sorpresa a la vista de la resposta de l’oficina de l’europarlamentari polonès Robert Iwaszkiewicz.

 

El seu assistent, Daniel Pawlowiec, -que fou viceministre, secretari d’estat del govern polonès de Kaczy?ski i cap de premsa de Libertas, el partit d’extrema dreta amb el qual es va presentar Cs el 2009- va respondre en nom de l’eurodiputat assegurant que “l’Estat Espanyyol té el dret a utilitzar tots els sistemes al seu abast per mantenir la integritat territorial” i defensant la posició del “govern del Regne d’Espanya”. Ara bé, el comiat no fou tan contemporani. L’oficina de l’eurodiputat va signar amb el lema “Una España, grande y libre”. Una expressió que ha fet posar els pèls de punta a gran part dels eurodiputats.

 

Nou comentari