El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’hotel des d’on ha sonat l’himne d’Espanya es disculpa: “Ha estat un client una mica sonat”
  • CA

Poc després de les nou del matí, mentre el Govern estava fent l’ofrena al monument a Rafael Casanova i quan des de la megafonia havia deixat de sonar Els Segadors, ha començat a escoltar-se un brogit estrident en forma d’himne d’Espanya. El so ha agafat per sorpresa els membres del Govern que, per contrarestar el boicot, han començat a cantar Els Segadors ‘a capella’, però amb poc entusiasme i donant mostres de qüestionables virtuts vocals.

Per contra, l’himne d’Espanya es repetia des de la cantonada del carrer Alí Bei amb el carrer Girona, on hi ha l’hotel NH Collection. Un grup de periodistes i curiosos s’hi ha desplaçat per intentar esbrinar d’on provenia la música. La  principal sospita és que el so venia des d’un dels balcons de l’hotel que tenia la porta oberta, però no s’hi veia ningú, només unes cortines que onejaven.

Fonts de l’hotel han confirmat a ‘El món’ que el so venia de l’hotel, però no s’han volgut estirar amb massa detalls per no tenir autorització a facilitar informació. Amb tot, però, les mateixes fonts no s’han estat d’assenyalar que el responsable de l’incident havia estat “un client que està una mica sonat” i han afegit que “en principi no s’ha de tornar a repetir”. Sembla que l’hotel, en adonar-se de l’incident ha hagut d’amonestar el client per impedir que continués boicotejant les ofrenes florals a Rafael Casanova.

Poc després, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat l’incident en declaracions als mitjans de comunicació.

Els fets s’han produït poc abans que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i diversos regidors de l’Ajuntament fessin la seva ofrena al monument.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa