L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, nou president de l'Aliança Lliure Europea

La formació d'Oriol Junqueras assumeix la presidència del partit europeu que aglutina forces a favor del dret a l'autodeterminació

 

L'eurodiputat d'Esquerra Republicana Jordi Solé ha sigut escollit per "unanimitat" nou president de l'Aliança Lliure Europea (EFA en les seves sigles en anglès). La formació d'Oriol Junqueras va assumir la setmana passada la presidència del partit europeu que aglutina 46 forces d'arreu del continent a favor del dret a l'autodeterminació, mentre que Eusko Alkartasuna es farà càrrec de la Secretaria General. L'eurodiputat d'ERC liderarà l'agrupació europea fins a la propera assemblea general prevista el març del 2019 on s'escollirà la nova direcció. Solé substitueix així a François Alfonsi, polític cors que ha estat gairebé 5 anys al capdavant del partit.

 

 

L'EFA integra diversos partits a la Unió Europea que defensen el dret a l'autodeterminació com el Partit Nacionalista Escocès (SNP en les seves sigles en anglès), el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) o el partit nacionalista Flamenc N-VA.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?