L'Eurocambra pacta reconèixer Guaidó com "a president interí legítim" de Veneçuela

El PP europeu, els socialistes, liberals i conservadors acorden una resolució que exigeix a la UE el seu reconeixement una setmana després de l'autoproclamació

 

 

 

Una majoria sòlida a l'Eurocambra ha pactat el reconeixement de Juan Guaidó com a "president interí legítim" de Veneçuela una setmana després de la seva autoproclamació. El Partit Popular Europeu, els socialistes, liberals i conservadors han acordat aquest vespre una resolució que expressa el seu reconeixement explícit a Guaidó i dóna suport "al seu full de ruta". A més, el text reclama als estats membre de la Unió Europea que també reconeguin a Guaidó "fins que es convoquin noves eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles per tal de restaurar la democràcia".

 

 

Amb el suport de més del 70% de l'Eurocambra, entre ells el PSOE, aquesta resolució es votarà dijous en la sessió plenària a Brussel·les. El govern espanyol va donar un ultimàtum de vuit dies el passat dissabte 26 de gener a Nicolás Maduro perquè convoqués noves eleccions si no vol que l'Estat espanyol reconegui a Guaidó com a president interí.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?