El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat amaga les suposades lesions als policies de l’1-O
  • CA

 

 

L’operatiu de la policia espanyola i la Guàrdia Civil pel referèndum del Primer d’Octubre va deixar, segons el govern espanyol, un balanç de 111 agents ferits, 10 dels quals van romandre de baixa i 11 van ser atesos pel Servei Català de la Salut. Una xifra més que notablement inferior a la primera dada de 431 ferits que va donar el ministeri. Ara bé, l’Estat es tanca en banda en especificar per quines lesions se’ls considera ferits al·legant com a defensa la Llei de Protecció de Dades. 

 

 

Així ho ha respost el ministeri de l’Interior, a l’insistent senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que preguntava sobre els detalls dels ferits perquè l’informe no detalla ni el tipus de lesió, ni quin cos policial en concret, ni quin tractament ni com es va produir la lesió. També va incloure en les preguntes còpia dels comunicats de lesions de cada agent i dels informes traslladats a l’autoritat judicial.

 

 

En la seva resposta, el ministeri justifica la seva negativa per “raons de protecció de dades” conforme la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal. Una llei amb què argüeixen que “no és possible facilitar la informació requerida” pel senador. Per tant, no se sabrà quines lesions van patir els agents que van participar en l’operatiu de violència policial per aturar l’1-O. 

La resposta del govern espanyol
La resposta del govern espanyol | Jon Iñarritu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa