L’esquerra independentista reuneix més de mig miler de persones a Lleida

Eulàlia Reguant defensa la necessitat "d'organitzar-se" per donar resposta a la sentencia del judici al Procés

Unes 600 persones s’han manifestat aquest Onze de Setembre pels carrers de la ciutat de Lleida en la mobilització convocada un any més per l’esquerra independentista amb motiu de la Diada, que enguany s’ha desenvolupat sota la pluja que ha fet acte de presència en diferents moments de la marxa i durant l’acte polític posterior. Sota el lema ‘Organitzem el poder popular. Cap a la independència no hi ha dreceres‘, els manifestants han reclamat l’alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats i han reivindicat la “desobediència” per assolir la independència dels Països Catalans. La membre del secretariat nacional de la CUP i exdiputada al Parlament, Eulàlia Reguant, ha defensat la necessitat d'”organitzar-se” des d’ara per donar resposta a la sentència del judici al Procés i per poder exercir el dret a l’autodeterminació.

Eulàlia Reguant considera que aquesta Diada arriba precedida per “un cert desconcert” davant “una certa por a la poca participació en els diferents actes”. Però tot i això, ha remarcat que l’esquerra independentista porta molts anys sortint cada Diada i “ho continuarà fent per combatre la resignació”, ha expressat. “Cal que en les Diades posem al centre la necessitat que la gent s’organitzi com l’única via d’exercir els nostres drets i, per tant, l’autodeterminació”, ha sentenciat l’exdiputada de la CUP al Parlament i exregidora a l’Ajuntament de Barcelona.

Per Reguant, la sentència del judici al Procés “ha de ser un punt d’inflexió, que s’hauria donar des de ja mateix”. Tot i això, ha remarcat que “serà la primera de moltes sentències que vindran” en què quedarà palès la manera en què “l’Estat tractarà la dissidència política” i també “cal entendre-les com unes sentències contra tot un poble”. En aquest sentit, la cupaire, ha defensat la necessitat d'”organitzar-se” per donar resposta a aquestes sentències però també” per seguir defensant i exercint tots aquells drets que seran i són condemnats de manera sistemàtica”. “És només a través de l’organització de la gent que els podrem exercir i, per tant, que finalment ho podrem tornar a fer i fer-ho millor”, ha afirmat Reguant en declaracions als mitjans de comunicació.

La manifestació també ha comptat amb la participació del secretari general de la CGT a Catalunya, Ermengol Gassiot, qui ha assenyalat que la Diada d’enguany ve marcada “per un context de repressió” i ha posat en valor el paper del “sindicalisme combatiu”, sobretot després de “la vaga general més gran que hi ha hagut a la història de Catalunya”, del 3 d’octubre del 2017. Però d’altra banda, Gassiot ha dit que la Diada també s’emmarca en un context sobre “quin model volem que tingui el país en el futur”. En aquest sentit, ha expressat el rebuig de la CGT a la “Llei Aragonès i a les “privatitzacions” i ha reivindicat uns “serveis públics”. Segons Gassiot, “ha de ser un país per les persones perquè una societat no és lliure si no es garanteixen les condicions de vida de tota la població”, tot recordant la situació de molts temporers a les comarques de Lleida.

Nou comentari