L’espanyolisme es concentra per trepitjar la bandera alemanya i defensar Llarena

Una trentena de persones es queixen davant del consolat alemany a Barcelona i adverteixen que Espanya està "a prop d'un enfrontament civil i l'abisme"

 

Sensació d’amarga derrota i ambient de decepció i impotència mal païda. Una trentena de persones s’han concentrat aquest divendres a les portes del consolat alemany a Barcelona, a la Torre Mapfre, per protestar contra l’arxivament de la causa contra el president a l’exili, Carles Puigdemont, per part de la justícia alemanya. Els concentrats, convocats per una plataforma espanyolista que minuts abans de la manifestació ha informat que la mateixa s’havia desconvocat per “raons logístiques”, també han expressat el seu suport al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. La protesta tenia el suport d’organitzaciones ultres com Somatemps.

 

Una de les organitzadores de la concentracó ha assegurat que l’objectiu era enviar un missatge a les autoritats alemanyes per advertir-los que Alemanya “no és ningú” per dir a Espanya per quina raó s’ha de jutjar Puigdemont. Al mateix temps, ha rebutjat les crítiques per manca de democràcia contra l’Estat espanyol. “No ens busquem les pessigolles perquè Hitler va ser pitjor que Franco”, ha manifestat.

 

Els convocants, la plataforma Catalanes por la Ley, fa dos dies que han fet arribar una carta al cònsol alemany a Catalunya, Peter Rondorf, en què li expliquen que “per culpa de molts, entre els quals Carles Puigdemont”, Espanya “es troba molt a prop d’un enfrontament civil i de l’abisme”. En la missiva, també assenyalen que l’euroordre “no anul·la ni està per damunt de les lleis que cada país de la UE té aprovades en la seva legislació”.

 

La trentena de persones que s’han reunit a les portes del consolat lluïen banderes i gorres amb la bandera d’Espanya i han desplegat també una bandera d’Alemanya que finalment han decidit posar a terra, juntament amb la cara de Puigdemont impresa en un paper, per poder-la trepitjar. Els manifestants també duien cartells en suport a Llarena.

Nou comentari