El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’espanyolisme denuncia “la traïció” i la “punyalada a l’esquena” de Sánchez
  • CA

 

“Després de mesos de cessions intolerables i a poques hores que el Tribunal Suprem jutgi la ruptura de l’ordre constitucional, Sánchez dona una punyelada per l’esquena a la llei“. Així de contundent començava el manifest contra la “traïció” que han signat conjuntament el PP, Ciudadanos i VOX i que s’ha llegit aquest diumenge a la Plaça Colom de Madrid per carregar contra el diàleg que s’ha mantingut entre l’Estat i Catalunya.

 

Entre crits dels assistents de ‘Viva España‘ i ‘Puigdemont a prisión‘, els periodistes María Claver, Carlos Cuesta i Albert Castillón han llegit un text que demanava eleccions al president del govern espanyol per “haver cedit al xantatge d’aquells que volen destruir la convivència ciutadana“. “Els espanyols no estem disposats a renunciar a la Constitució ni a la convivència de la què fa anys que gaudim, basada en la igualtat davant la llei, la solidaritat entre els espanyols i la llibertat”, han afegit.

L'espanyolisme denuncia ''la traïció'' i la ''punyalada a l'esquena'' de Sánchez
L’espanyolisme denuncia “la traïció” i la “punyalada a l’esquena” de Sánchez | Ciudadanos

 

Tot i la suspensió del diàleg que es va produir aquest divendres entre tots dos governs, el text denunciava la “deriva suïcida” de Sánchez “per haver rebut amb llaços grocs el president de la Generalitat a la Moncloa, per haver traslladat els presos a Lledoners, per acceptar la bilateralitat entre iguals a la reunió de Pedralbes, per haver canviat el criteri jurídic de l’advocacia de l’Estat, per acceptar les 21 exigències del secessionisme, per iniciar unes negocacions per aprovar els pressupostos oferint a canvi la sobirania nacional, per admetre que hi hagués mediadors o relators i per haver cedit en totes aquelles ocasions que hauria d’haver estat defensant la dignitat dels espanyols davant d’aquells que volen acabar amb la nostra democràcia i el nostre ordre constitucional”.

 

 

Inexistent presumpció d’innocència

 

En tot moment s’ha donat per fet que els presos polítics catalans, que seran jutjats a partir d’aquest dimarts davant del Tribunal Suprem, son culpables d’allò pel quals se’ls acusa. El manifest estava signat pels tres partits de la dreta espanyolista -PP, Cs i VOX- i a les idees que s’hi exposaven se’ls definia com a perpetradors d’un “cop d’estat” i es donava per fet que tindran sentències condemnatòries per part del Suprem. No obstant han defensat la independència del sistema judicial espanyol, i han trasllat el seu “compromís amb la Justícia” i el seu “suport als jutges que fa mesos que pateixen la pressió independentista“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa