L’Audiència suspèn l’execució de la primera condemna a Hasél per enaltiment del terrorisme

La interlocutòria estableix, però, que el raper lleidatà ingressarà automàticament a presó en cas que torni a cometre algun delicte

L’Audiència Nacional ha acordat suspendre l’execució de la condemna de dos anys de presó que va imposar el 2014 al raper Pau Rivadulla, més conegut amb el nom artístic de Pablo Hasél, per enaltiment del terrorisme per uns vídeos que va publicar a internet en què feia referència a ETA, Terra Lliure, els Grapo i Al-Qaeda. En la interlocutòria, el tribunal, però, fixa com a condició per deixar en suspens la condemna durant tres anys que Hasél no torni a cometre algun delicte durant aquest període, ja que aleshores ingressaria automàticament a presó. Cal recordar que l’Audiència Nacional va condemnar de nou l’any passat Hasél per enaltiment del terrorisme a dos anys i un dia de presó tot i que posteriorment li va rebaixar la pena a nou mesos i un dia. Des del grup de suport al raper asseguren que, en cas que el Suprem acabés ratificant aquesta segona condemna, Hasél hauria d’acabar entrant a presó.

El setembre passat l’Audiència Nacional va confirmar la segona condemna a Hasél per enaltiment del terrorisme, i també per injuries i calumnies contra la Corona, però li va rebaixar la pena a nou mesos i un dia de presó i a una multa de 5.040 euros “pels comentaris denigrants i enaltiment de persones condemnades per delictes de terrorisme”, relacionades amb els GRAPO i ETA, arran d’uns tuits escrits a Internet entre els anys 2014 i 2016. Hasél està a l’espera que el Suprem acabi ratificant o no aquesta segona condemna. A més, Pablo Hasél té altres quatre causes obertes, que segons el grup de suport al raper lleidatà també el podrien portar a presó tot i la suspensió de l’execució de la primera condemna per enaltiment del terrorisme que ha acordat l’Audiència Nacional.

Per una banda, Pablo Hasél està acusat per haver desitjat en uns tuits que s’estavellés l’avió de Betis i també serà jutjat pròximament per una presumpta agressió i insults a un periodista durant una tancada a la Universitat de Lleida. També té altres causes pendents per haver denunciat públicament un “fals testimoni” durant un judici per suposades agressions de la Guàrdia Urbana de Lleida a un menor i se l’investiga també pels fets que van tenir lloc durant la protesta davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

Nou comentari