El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional sí que uneix l’independentisme
  • CA

Les declaracions a l’Audiència Nacional dels detinguts dilluns en l’operació Judes de la Guàrdia Civil contra els CDR ha servit de catalitzador momentani dels partits independentistes. Diputats de JxCAT, ERC i la CUP han participat de la concentració que diversos veïns i amics fan davant l’Audiència Nacional, fortament custodiats per la policia, mentre duren les declaracions.

Així, la diputada d’ERC Marta Rosique, la de JxCAT a Madrid Míriam Noqueras, la de la CUP Maria Sirvent i la portaveu de Bildu al Congés Mertxe Aizpurua han fet acte de presència per titllar de “muntatge” i d’“operació repressiva” amb una “intencionalitat política clara” de “criminalitzar” l’independentisme. Tots tres, acompanyats d’altres diputats i senadors de les formacions, han denunciat la repressió així com l’objectiu de relacionar el moviment independentista amb la violència. També consideren la intencionalitat de les detencions en aquest moment temporal.

“Ahir era el cas de la Tamara i l’Adri, avui el dels companys dels CDR i demà el de qualsevol de nosaltres però no saben que nosaltres sempre seguim alçats”, ha assegurat la republicana Rosique. Segons Rosique, “no és casual que això surti aquesta setmana” i forma part “d’un relat mediàtic per justificar una sentència que segur que serà dura cap als nostres presos polítics”. Per la seva banda, la juntera Nogueras, ha criticat el “sarcasme” que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “volti per Europa donant lliçons de llibertat i democràcia quan a Espanya hi ha presos polítics, exiliats i repressió”. “Tot això té tota la pinta de ser un muntatge pagat amb els impostos dels ciutadans”, ha acusat.

Pel que fa a la CUP, Sirvent també ha definit l’operatiu com un “muntatge policial” on participen els diversos aparells de l’Estat, una “operació repressiva” amb “una intencionalitat clara de criminalitzar el moviment en defensa de l’autodeterminació”. Sirvent ha advertit que si l’Estat respon l’independentisme amb “repressió, nosaltres tenim el deure i el dret a respondre amb més organització popular, carrer i mobilitzacions organitzades” perquè “juntes combatrem molt millor la repressió”.

La portaveu de Bildu al Congrés Mertxe Aizpurua ha denunciat el “muntatge policial” per “infringir un càstig a la ciutadania catalana” que lluita “pacíficament pels seus drets”. “D’això en sabem bastant a Euskal Herria”, ha dit Aizpurua, que ha afirmat que “aquest tipus de mesures no ajuden gens a la convivència”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa