L'Audiència Nacional prorroga el confinament de Tamara Carrasco perquè "els CDR continuen actius"

El magistrat instructor compra la tesi de la Fiscalia

Tamara Carrasco en roda de premsa amb el seu advocat, Benet Salellas
Tamara Carrasco en roda de premsa amb el seu advocat, Benet Salellas | Cedida

 

Tamara Carrasco, l'activista investigada per la vaga general del 8-N, continuarà el confinament al terme municipal de Viladecans (Baix Llobregat) fins a nova ordre. El motiu, que els Comitès de Defensa de la República continuen actius. Així ho ha dictaminat el magistrat del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, en una interlocutòria dictada el passat 2 d'octubre i a la que ha tingut accès El Món.

 

L'instructor acorda que continui la mesura cautelar de prohibició de deambulació fora del terme municipal de Viladecans, perquè "continua l'activitat dels CDR que no ha cessat pel moment". El mateix argument principal exposat per la Fiscalia per rebutjar l'aixecament del confinament de Carrasco que demanava la seva defensa. 

 

De fet, l'equip jurídic de Carrasco, amb l'exdiputat de la CUP i advocat, Benet Salellas, al capdavant, faran una roda de premsa per denunciar  la "greu vulneració de drets elementals que suposa denegar la llibertat a  Tamara Carrasco pel que fan altres persones". Un argument que al seu parer dinamita el fonament principal de l'Estat de Dret i els principis garantistes que han de regir el dret penal.  

 

Carrasco va ser detinguda el passat 10 d'abril en el marc de l'operació Cadera. El mateix dia, Adrià Carrasco, veí d'Esplugues de Llobregat, va poder escapar-se, i actualment es troba exiliat a Bèlgica. En un principi se'ls acusava de sedició, rebel•lió i pertinença a banda armada.  Tamara va passar dues nits detinguda a Madrid i després de declarar davant l'Audiència Nacional va ser literalment empresonada a la seva població: llibertat condicionada a no sortir dels 20KM2 d'extensió de Viladecans.  

 

 

Una situació que ha comportat decisions inversemblants com ara que  el mes de juny, per exemple, l'Audiència Nacional va denegar a Tamara el permís per visitar la seva mare, que resideix a Sant Vicenç dels Horts – 15 KM de Viladecans – i es trobava amb una lesió que li impedia la mobilitat.

 

La interlocutòria del magistrat
La interlocutòria del magistrat | QS

 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?