El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional investiga CDC i el PDeCAT pel cas 3%
  • CA

 

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha acordat ampliar la investigació de l’anomenat cas del ‘3%’ a Convergència Democràtica de Catalunya i el PDeCAT (per considerar-lo partit successor). Ha decidit investigar els dos partits en condició de persones jurídiques per tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals i els emplaça a designar advocat i procurador. En la interlocutòria, el jutge argumenta que en aquesta causa s’investiguen alts càrrecs del partit que, segons atribueix el jutge, d’acord amb d’altres càrrecs públics i funcionaris d’administracions i institucions públiques catalans van posar en marxa una estructura per finançar il·legalment el partit. La investigació vol esclarir si, a través de donacions a les fundacions de Convergència (Catdem i Fòrum Barcelona), van alterar concursos públics per “dirigir” les adjudicacions cap a les empreses que feien les donacions.

 

Aquesta causa es va començar a investigar al Vendrell arran d’una denúncia de la CUP. El jutge però va demanar inhibir-se i, des de fa poques setmanes, l’Audiència Nacional se n’ha fet càrrec. El jutge De la Mata ha pres declaració ja a diversos dels investigats que, en la majoria de casos, era la primera vegada que declaraven davant d’un jutge.

 

El passat mes de juny ja van passar per dependències de l’Audiència Nacional fins a 23 investigats. Tots ells van declarar i van abandonar el jutjat sense cap mesura cautelar. Entre ells, l’exresponsable econòmic i jurídic de CDC, Francesc Xavier Sànchez Vera, la que fou cap econòmica financera de CDC, Anna Dolors Benítez Bueno i Carles del Pozo Cerdà, gerent i coordinador de l’àrea econòmica de CDC. També el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives, l’exgerent municipal de l’empresa municipal BIMSA Constantí Serrallonga o l’exsubdirectora d’Estudis i Coordinació de la Direcció General d’Administració, Isabel Muradàs. L’Audiència Nacional investiga un total de 24 concursos que van sortir a licitació per un total de 218 MEUR.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa