L’Associació de Mitjans denuncia la cronificació de l'”a por ellos” a la policia

L'entitat demana que "s'acabi" amb la "impunitat" amb què actua "l'extrema dreta" després de l'agressió patida per Jordi Borràs a mans d'un agent espanyol

 

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha denunciat que els crits “a por ellos” i “que nos dejen actuar”, emesos en l’entorn de les forces i cossos de seguretat de l’Estat en el marc del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017, s’han “cronificat” en alguns membres d’aquests aparells de l’Estat. L’AMIC ho afirma després que un funcionari de la policia espanyola agredís ahir “amb gran violència i de forma imprevisible” el fotoperiodista del diari ‘El Món’, Jordi Borràs, que va patir diverses contusions i una fractura de nas. A parer de l’entitat, aquest fet demostra que alguns membres del cossos de seguretat estatals han “interioritzat” la “facultat discrecional” d’agredir la societat catalana. L’entitat també demana que “s’acabi la impunitat” amb què actua “l’extrema dreta” als carrers de Catalunya. I en aquest sentit l’AMIC subratlla que l’agent de la policia espanyola va “associar” davant de “nombrosos testimonis” crits de “viva España” i de “viva Franco”.

L’AMIC subratlla que de la investigació d’aquest fet violent se’n derivarà “si realment estem en una societat on es defensa la llibertat de premsa”, base que “definirà la qualitat democràtica de l’Estat espanyol”. En aquest sentit l’entitat no es mostra gaire optimista i subratlla que, de moment, el policia ha denunciat Borràs “seguint una tàctica més pròpia de realitats no democràtiques”.  Per tot plegat, des de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació s’ha exigit l’esclariment del cas, una sanció “proporcionada a l’extrema gravetat dels fets”.

Nou comentari