El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC s’instal·larà davant la Generalitat a partir de dilluns per demanar la república
  • CA

 

L’ANC es plantarà des d’aquest dilluns fins a l’1 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, per a exigir al Govern que compleixi amb “el mandat” del 1-O i implementi la república. Segons un correu electrònic dirigit als socis de l’entitat, al qual ha tingut accés Europa Press, a partir del 4 de febrer i durant 20 dies -sense comptar els caps de setmana-, cridaran la ciutadania a concentrar-se a la plaça de 9 a 21 hores per a recordar al Govern la seva “obligació de dur a terme el mandat que el poble de Catalunya li va donar l’1 d’octubre de 2017”. També està previst desplegar una pancarta sota el lema ‘Què esteu fent per a aplicar el mandat de l’1 d’octubre?’: “Mentre no tirem endavant aquest mandat estarem permetent que la repressió faci el seu efecte i nosaltres, el poble mobilitzat, som aquí. És necessari que el Parlament i el Govern facin la seva part”, demana l’ANC.

  

  

Per a fer possible aquestes accions, que impulsen les territorials del Barcelonès, l’ANC reclama la implicació de voluntaris, als quals demana que s’apuntin els dies de la convocatòria i facin les “màximes hores possibles”. “Per què estem en un Govern autonomista i permetem que hi hagi aquesta farsa de judici?”, pregunta l’entitat, que considera que és perquè no s’ha aplicat el resultat del 1-O, i per això volen canalitzar la seva ràbia i indignació a qui pot revertir la situació, el Govern i Parlament, diuen.

  

  

Vídeo 

 

 

  

Precisament l’ANC va llançar la setmana passada un vídeo a les seves xarxes socials on criticava al Govern de Quim Torra, al qual acusava de ser “autonomista” i d’haver incomplit totes les promeses que va fer en el seu moment per a avançar cap a la independència de Catalunya. Per a l’entitat que lidera Elisenda Paluzie, els incompliments són: no haver investit Carles Puigdemont; no haver restituït al Govern cessat amb el 155; no haver aprovat 16 lleis suspeses pel TC en la passada legislatura; no haver recuperat el ple funcionament de la hisenda catalana, i no haver creat una assemblea de càrrecs electes.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa