L'ANC demana al Parlament que faci efectiva la independència

L'entitat considera que no hi ha voluntat de negociació per part de Madrid i que, per tant, la suspensió és innecessària

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana al Parlament que faci efectiva la independència. El Secretariat de l'entitat sobiranista, reunit en sessió extraordinària aquest dijous 12 d'octubre, ha acordat fer públic el seu posicionament en relació a la situació política actual. En un comunicat, l'entitat explica que "atesa la negativa de l'Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg, ja no té cap sentit mantenir suspesa la Declaració d'independència". Per aquest motiu, insten el Parlament "a aixecar-la, i el President i el Govern a implementar la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República".

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va declarar la independència dimarts passat al Parlament de Catalunya però la va deixar en suspens "durant unes setmanes" -amb el suport de l'Executiu en ple, excepte el de la consellera Ponsatí- per facilitar la negociació amb el govern espanyol i la mediació internacional. Des de llavors, l'Executiu que encapçala Mariano Rajoy s'ha mantingut immòbil i no ha fet cap gest per dialogar amb la Generalitat. De fet, aquest dimecres el president espanyol va requerir a Puigdemont que, en un termini màxim de cinc dies, concreti si dimarts va declarar o no la independència de Catalunya, i va amenaçar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

 

Comentaris