L'alerta de la CIA d'atac gihadista per Nadal a Barcelona, secret oficial d'Estat

De nou, misteri en els avisos antiterroristes

Les alertes de la CIA sobre possibles atacs terroristes de caire gihadista a Barcelona sembla que estiguin destinades a tenir una àurea de misteri. Si bé aquell virtual avís de l'agència nord-americana d'intel·ligència sobre una amenaça terrorista a Barcelona abans els atemptats d'agost ha quedat  emboirada per un tel misteriós, ara s'hi afegeix l'alerta emesa per Nadal a Barcelona. Segons el ministeri de l'Interior, la informació sobre l'alerta emesa el 24 de desembre d'un possible atemptat amb un vehicle a la capital catalana és "Secret oficial d'Estat".

 

Així ho ha anunciat el govern espanyol en una resposta el senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, que va presentar una pregunta per conèixer els detalls d'una alerta sobtada i que va mobilitzar els cossos i forces de seguretat de l'Estat així com els Mossos que van obligar a canviar els quadrants de les unitats especialistes en contraterrorisme i seguretat pública. La resposta, a la que ha tingut accés El Món, el ministeri de Fernando Grande Marlaska replica que la "confidencialitat" entre els diversos serveis d'intel·ligència no permet oferir detalls d'informació sobre aquella alerta. De fet, insisteixen que es troben sotmesa a la llei de secrets oficials l'Estat i l'acord del Consell de ministres de l'any 1996 de classificar aquestes matèries com a reservades.

 

 

L'alerta en concret provenia dels EUA i a la qual els Mossos van atorgar una credibilitat "mitjana", i van mantenir l'alerta antiterrorista 4 sobre 5. Els Estats Units (EUA) van emetre una alerta on demanava als seus ciutadans "incrementar les precaucions" en les àrees amb moviment de vehicles i autobusos, especialment a les Rambles de Barcelona, per possible atemptat durant les festes de Nadal. L'alerta passa per la possibilitat que un individu intenti cometre un atropellament amb un autocar o similar a Barcelona el dia 25 de desembre.

 

Curiosament, la qualificació de material reservat també es manté sobre l'historial i la identitat de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i la seva relació amb el Centre nacional d'intel·ligència tot i les peticions d'aclariment des de les institucions catalanes.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?