El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocat de Ponsatí demana a Sánchez que es desmarqui de Rajoy i alliberi els presos polítics
  • CA

 

L’advocat de l’exconsellera de la Generalitat Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si és “realment diferent del règim de Rajoy” aposti per una solució política que signifiqui la tornada dels polítics exiliats i la posada en llibertat dels presos polítics.

 

En un comunicat aquest divendres, Anwar ha ressaltat que el dret del poble català a determinar quina és la millor forma de govern per a les seves necessitats “mai pot ser il·legal”, ja que el dret internacional permet que la ciutadania exerceixi el seu dret a l’autodeterminació, per la qual cosa tampoc pot ser considerat alta traïció segons la llei escocesa.

 

Ha valorat que la retirada de les euroordres és una “gran victòria” però ha recordat que hi ha polítics a la presó a Espanya i que els polítics a l’estranger segueixen sense poder tornar a Catalunya pel que estan exiliats, en les seves paraules, perquè de tornar serien arrestats.

 

Ponsatí compareixerà el dilluns a les 10 hores davant el tribunal escocès per a una audiència preliminar sobre l’euroordre esperant que serà retirada.

 

Anwar creu que el magistrat del Tribunal Suprem està disposat a activar una nova ordre de detenció europea i ha considerat que una euroordre revisada seria un exemple més d'”abús” del tractat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa