El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ACM retreu a l’Estat la “criminalització de l’independentisme”
  • CA

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha volgut commemorar els dos anys de la celebració de l’1-O amb la publicació d’un manifest on reclamen, de nou, “una solució política i no policial i judicial a la situació de Catalunya” i “un paper actiu de les administracions locals en el disseny de l’estratègia del futur polític del nostre país”. Al document, l’entitat municipalista veu “amb preocupació” que des de l’Estat “es reiteren actuacions que volen criminalitzar el moviment independentista, que sempre ha estat cívic, democràtic i pacífic”.

Per tot això, en el segon aniversari del l’1-O, han volgut reivindicar la data “com a expressió democràtica de la legítima aspiració del poble de Catalunya a decidir el seu futur”. De la mateixa manera, l’entitat ha aprofitat per “donar ple suport a les institucions catalanes, Parlament de Catalunya i Govern de la Generalitat, en totes aquelles iniciatives que duguin a terme per a donar continuïtat al referèndum del primer d’octubre”. En aquest sentit, també han volgut adherir-se “a la declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya del proppassat 26 de setembre denunciant la voluntat de criminalització del moviment independentista per part de l’Estat Espanyol i que es deixin de vulnerar drets fonamentals i la presumpció d’innocència per part de jutges i policies”.

Per últim, sol·liciten que “es deixin sense efecte i s’arxivin les causes obertes en relació al primer d’octubre i que només una sentència absolutòria pot fer justícia als presos polítics que porten gairebé dos anys en presó preventiva i també als exiliats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa