El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxSí reivindica que la proposta del canvi de reglament parlamentari “és legítima”
  • CA

 

El portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, ha reivindicat la proposta de reforma del reglament del Parlament, que ha de permetre la tramitació exprés de la llei de la desconnexió. En una roda de premsa aquest dimarts al migdia, Torrent ha reiterat que la coalició independentista té “tota la legitimitat del món” per a proposar la reforma, com també ho pot fer qualsevol altre grup parlamentari.

 

“És legítim, és reglamentari i ens sembla que és una proposta viable que, en qualsevol cas milloraria el funcionament del reglament del Parlament”, ha argumentat Torrent, que s’ha mostrat incrèdul per les crítiques rebudes per l’oposició. 

La proposta de la reforma s’haurà de tramitar com una llei ordinària, i està oberta a un procés d’esmenes, abans del debat en ponència. JxSí espera que, després d’aquest procés, es pugui aprovar en el ple del Parlament. 

A més, Torrent ha destacat que la proposta pretén igualar els drets dels grups parlamentaris amb els del Govern de la Generalitat. Per això, el portaveu adjunt de JxSí ha subratllat que la reforma amplia els drets dels partits a l’hora d’optar per la via de la tramitació de les lleis per lectura única, fet que fins ara només podia realitzar l’executiu.

 

Finalment, JxSí ha reconegut que les anomenades lleis de la desconnexió es podran tramitar gràcies a la via exprés, així com en altres ocasions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa