El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxSí, PSC, CSQP i CUP donen llum verda a tornar a aprovar les lleis suspeses pel TC
  • CA

La pràctica totalitat del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de Junts pel Sí (JxSí) per tornar a aprovar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol (TC), des de la llei contra la pobresa energètica a la l’impost sobre les nuclears. Ho han aprovat JxSí, el PSC, Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) i la CUP. La diputada del PP Andrea Levy ha criticat durament la moció: “Ni s’imaginen com de cansats n’estem de la seva ‘matraca, que sempre vinguin aquí per dir que els pobres catalans no tenim mesures per exercir el seu autogovern.” El portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, li ha respost: “Jo no trauria gaire pit, senyora Levy, de tots els exercicis de recentralització que ha fet el seu govern.”

“El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a traslladar a aquesta cambra amb caràcter urgent i prioritari els projecte de llei que permetin fer plenament aplicables i efectives les lleis 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, la 14/2015 de l’impost sobre els habitatges buits, la 12/2014 d’impost sobre nuclears i emissions, i la 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes“, diu el text.

La moció també reclamava al Govern que assegurés “els drets socials assolits per la ciutadania mitjançant les citades lleis recorregudes puguin ser garantits en qualsevol cas” i “deixar sense efecte pràctic la suspensió del TC“. Aquest punt també s’ha aprovat, per bé que només amb els vots de JxSí i la CUP. El PSC s’ha abstingut, i C’s i el PP hi han votat en contra.

JxSí, CSQP i la CUP també han aprovat l’afirmació que “el Parlament de Catalunya vindica i defensa la sobirania del poble de Catalunya representada al seu si. En aquest sentit, recalca la necessitat de protegir la seva capacitat de decisió alhora que reclama que sigui respectada la legitimitat popular reflectida en els acords que hi són presos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa