JxCat, sobre els sous: “Farem tot el que estigui a les nostres mans per revertir la decisió”

Geis assegura que la decisió de l'Oïdoria no té l'aval del seu grup parlamentari

 

La portaveu parlamentària adjunta de JxCat, Gemma Geis, ha assegurat aquest dimarts que el seu grup parlamentari farà “tot el que estigui a les seves mans per revertir” la decisió de l’Oïdoria de Comptes de no retribuir els diputats que la interlocutòria del Tribunal Suprem suspèn de funcions. Així ho ha afirmat en roda de premsa al Parlament. “Ho pactarem, ho acordarem”, ha assegurat. Geis no ha volgut “entrar a discutir” les actuacions d’òrgans tècnics de la cambra però ha apuntat que hi ha la Mesa i comissions com la de l’Estatut del Diputat com a marcs de debat en aquest sentit. “Hem d’acordar el camí per revertir la situació sempre d’acord amb els presos”, ha insistit. A més, Geis ha afirmat també que la decisió de l’Oïdoria no té l’aval polític del seu grup parlamentari ni dels dos diputats de JxCat que formen part de la Mesa.

 

La diputada de JxCat, que ha defensat que “el bé major a protegir” és l’alliberament dels diputats presos, ha reiterat que no volen fer passos cap a “manllevar els drets civils i polítics” dels parlamentaris de la cambra. 

 

Geis no ha concretat com volen “revertir-ho” i s’ha limitat a respondre que han d’acordar ara amb altres grups quin “instrument” es fa servir”. “Hem de congeniar una estratègia conjuntament amb els diferents grups; no estem en disposició de dir-ho”, ha insistit. 

 

Geis ha lamentat, però, que no hagi passat “pels òrgans corresponents” i ha assegurat que no s’ha empès a fer “cap pas administratiu” des de la Mesa. Segons la diputada de JxCat, van saber la decisió aquest dilluns de forma “verbal”. 

Nou comentari